Varning för nya ICA-bluffen: Bedragare skickar falska tävlingsmejl.

Bedragarnas kreativitet tycks aldrig slut. Vi har tidigare rapporterat om hur bluffmakarna försökte lura till sig bankuppgifter genom att bland annat skicka falska sms till ICA:s kunder. Och nu är de igång med nya knep för att lura inte ont anande människor.

Det är Expressen som rapporterar om den nya bluffen där bedragare utger sig för att representera Ica Hemma. I mejlet som just nu sprids påstår bluffmakarna att företaget delar ut fina priser till personer som valts ut slumpmässigt baserat på mottagarens postnummer.

I mejlet finns en bifogad länk och om du klickar på den kan din dator drabbas av alla möjliga obehagligheter.

– Din dator kan bli injicerad med trojaner eller spionprogram. Det ligger dolda koder i den här webbsidan som du luras att gå in på. Man behöver inte ens aktivt ladda ner något program, utan det sker automatiskt, förklarar Joakim von Braun som är expert på IT-säkerhet till Expressen.

ICA själva varnar också för den nya bluffen, såhär skriver företaget på sin hemsida:

”Många ICA-kunder har hört av sig angående att de har fått telefonsamtal, mail eller sms om att de har vunnit pengar på ICA. Vi på ICA står inte bakom denna typ av erbjudande eller samtal. Vi avråder dig att lämna ifrån dig uppgifter eller klicka dig vidare via länkar i SMS.”

Hjälp gärna till att dela det här vidare så att ingen av dina vänner råkar ut för den nya bluffen.