Varningen till föräldrar: nya trenden på nätet skadar ditt barn

Internet är fullt av nya trender som snabbt får spridning, men den senaste trenden som fått ett uppsving är allt annat är bra. Just nu sprids bilder och videos på barn som utmanar varandra att göra ”Salt and Ice Challenge”, en utmaning som går ut på att skada sig själv för att visa att man tål smärta.

Föräldrar varnas för den nya trenden som sprids på sociala medier. På flera Facebooksidor delas bilder och filmer på barn och ungdomar som bränner sig själva genom experiment med salt och is. 

”Salt and Ica Challenge” går ut på att man gnuggar salt och is på huden, vilket skapar en kemisk reaktion som gör att temperaturen sjunker ner till flera minusgrader. 

Detta orsakar skador på huden som kan liknas vid brännmärken. Den som håller ut längst vinner, detta rapporterar Daily Mail

Flera barn har fått smärtor och permanenta ärr av utmaningen, och därför har ämnet blivit omdiskuterat i flera forum på internet och i media. Nu vill NSPCC varna andra. Föräldrar uppmanas att prata med sina barn och ungdomar för att förhindra att fler tar del av den sjuka trenden, som kan ge bestående skador. 

Skadorna som kommer av den här utmaningen kan vara bestående. Dela gärna för att varna andra.