Varuhusens beslut: nej till fyrverkerier på nyårsafton

Fyrverkerier och raketer har varit ett självklart inslag på nyårsafton så länge vi kan minnas, men det blir allt svårare att få tag på. Nu väljer byggvaruhuskedjan Bauhaus att följa ICA MAXIs initiativ att inte sälja några fyrverkerier i år. Efter påtryckningar på ICA MAXIs Facebooksida svarar företaget på frågorna om varför de inte tänker börja sälja fyrverkerier igen.

Det var för åtta år sedan som IVCA MAXI gick ut med att de skulle sluta sälja fyrverkerier med anledning av att de skrämmer djur. Även om de flesta reaktioner var positiva så har förfrågan på fyrverkerier fortsatt varit stor, och ICA MAXI har år efter år fått frågan om de inte kommer att sälja nyårsraketer igen. 

Inför årets nyårsfirande går byggvaruhuskedjan Bauhus i samma fotspår och väljer att avstå från fyrverkerier de med. Detta av tre anledningar menar marknadschefen Johan Saxne: olycksrisken, för djurens skull, och för miljön, det skriver VLT.

När ICA MAXI Erikslund i Västerås gick ut med ett offentligt uttalande på sin Facebook-sida möttes de av övervägande positiva kommentarer och reaktioner, mestadels från djurvänner.

Dela gärna om du tycker att fler borde följa varuhusens initiativ för att värna om djur och natur och minska skaderisken.