Vi hyllar Tony som cyklar från Linköping till Paris för att samla in pengar till adhd-forskning.

Det finns många olika metoder för att dra sitt strå till stacken och göra en god insats. Tony Svensson har gjort sitt val – i juli sätter han sig på cykeln för att ta sig från Linköping och ända till den franska huvudstaden Paris, en sträcka som bara fågelvägen är 137 mil lång. Anledningen? Tony, som har diagnosen adhd sedan ett år tillbaka, ska samla in pengar till Hjärnfonden och forskning om adhd.

Den 9 juli bär det av – en välgörenhetsresa på cykeln som Tony Svensson har valt att kalla ”Damptrampet”. Han beräknar att resan till Paris kommer att ta tio dagar och syftet är alltså att samla in pengar till adhd-forskning samt att folk ska få en förståelse för diagnosen.

– Jag är absolut inte en van cyklist men jag ska försöka att bli lite van innan jag ger mig i väg, säger Tony Svensson till Aftonbladet.

Bildkälla: Damptrampet (Facebook)

tony1

På Facebook har Tony Svensson startat en sida under namnet ”Damptrampet” och där kommer han, förutom att under resans gång lägga upp bilder, videos och upptåg från färden, även att auktionerna ut olika saker som folk kan buda på. Redan nu finns det ute budgivningar om exempelvis luncher på restauranger runt om i Linköping eller om att klippa sig på en frisörsalong.

Framöver kommer även signerade prylar att auktioneras ut samtidigt som roliga uppdrag kan köpas. Pengarna – de går oavkortat till Hjärnfonden.

– Jag vill att vanligt folk och allmänheten ska få upp ögonen för att vi som har diagnosen är som dem, säger Tony Svensson till Aftonbladet.

Ingenting är omöjligt. Dela gärna vidare för att hylla Tony och få fler att engagera sig och göra fina insatser för andra!