Viktiga filmen som visar faran med mobiltelefoner i trafiken

Mobiltelefoner har underlättat mycket i vardagen, vare sig det handlar om bankärenden, hitta en restaurang eller bara titta på bilder.

Men vi glömmer ofta att mobiltelefonen kan vara farliga, särskilt om vi använder den nära eller i trafiken. 

Det här är 24-årige Jonas. Han använder sin mobiltelefon vart han än går och hörlurarna är alltid i öronen medan han chattar med sina vänner.

Men det Jonas inte är medveten om är att skärmen och ljudet från hörlurarna tar bort hans fokus från sin omgivning. Det minsta som kan hända är att han går in i en person eller en stolpe. Men när han närmar sig trafiken blir det rent av en livsfara.

Därför valde den här schweiziska organisationen att visa vad som kan hända om man gör som Jonas. Filmen har setts av över 1 miljon människor och delats flitigt på nätet. Ju fler som får se den, desto fler liv kan räddas.

Den här videon är väldigt viktig. Den visar hur snabbt livet kan ändras, bara för att mobiltelefonen ständigt finns i vår närvaro. Dela gärna den här artikeln med dina vänner på Facebook så vi tillsammans kan informera andra att vara uppmärksamma när man använder mobiltelefon nära trafiken. Det kan rädda liv.