Vila i frid Hasse ”Ravelli”. Nu hyllas målvaktsprofilen av tusentals.

Fotbolls-sverige är en profil fattigare. Hasse ”Ravelli” Lundström var fotbollslaget Grunden Bois målvakt i över 20 års tid och var älskad av alla. Han gick nyligen bort, 51 år gammal.  Nu hyllas han av tusentals privatpersoner och många kända idrottsstjärnor.  

Grunden Bois blev rikskändisar efter en dokumentär som sändes på SVT. (Jag rekommenderar verkligen alla att kolla på filmen på Öppet Arkiv). Idrottsföreningen, som öppen för alla men speciellt för spelare med intellektuella funktionsnedsättningar, är ett riktigt härligt gäng men nu har en av lagets stora profiler gått bort. Målvakten Hasse ”Ravelli” Lundström, blev 51 år gammal.

Tränaren Thor Guttormsen har själv författat hyllningen till Hasse Lundström på Grunden Bois Facebooksida.
”Vi tackar dig för allt Hasse och vi lovar att kämpa & jobba hem som du alltid skrek. Hoppas det finns en målbur i himlen, som du kan vakta Hasse!”, skriver han bland annat.

Hasse ”Ravelli” Lundström har lämnat oss.

Det är med stor sorg vi konstaterar att vår klubbkamrat Hasse ”Ravelli”…

Posted by Grunden Bois on den 19 maj 2015

Grunden Bois har 1 500-gillamarkeringar på sin Facebook-sida, men klubbens hyllning har fått ett väldigt stort genomslag. Drygt 5 000 personer har gillat minnesinlägget och hundratals har delat det vidare. Många hyllar målvakten i kommentarerna. Hasses förebild, den före detta landslagsmålvakten Thomas Ravelli, skickade också en hälsning via Twitter.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna