Vittnen ser mannen kasta något på vägen – tvärnitar när de ser det lilla byltet röra sig

Ibland hör jag historier från verkligheten som är så hemska så jag har svårt att tro att det verkligen är sant. Finns det så onda människor? 

Som tur är har den här historien ett lyckligt slut.

Händelsen utspelade sig i Colorado Springs i USA i fredags och det är ett under att det slutade så bra som det gjorde. Tracy Willner är en av de hjältar som grep in den här kvällen.

– Jag bara skrek ”kan någon ringa 112, ring 112, min telefon är död”, berättar hon för KKTV.

Tracy Willner och hennes man var ute och åkte i sin bil i Colorado Springs i fredags när de plötsligt såg en man som betedde sig konstigt. De hade stannat för ett rödljus och mannen stod en bit längre fram med något i famnen. Det var som att han väntade på att bilarna skulle börja köra igen, och gjorde sig beredd att kasta något.

Tracy anade oråd och bad sin man sakta ner. 

Bild: Youtube

Mannen kastade mycket riktigt ut något på vägen, och Tracy trodde först att det var en hund. Den lilla kroppen landade på asfalten och bilen framför hann precis svänga undan. När Tracy kom närmare såg hon till sin förskräckelse vad det var mannen hade kastat. 

Det var ett litet barn.

Tracy kastade sig ur bilen och sprang fram till pojken. Han var dyngsur och livrädd och hon la sina armar om honom för att trösta. Samtidigt sprang hennes man och två andra vittnen efter mannen som kastat pojken. De brottade ner honom och höll fast honom i väntan på polisen.

Tracy Willner hyllas som hjälte efter att ha räddat pojken. Bild: Youtube/KKTV

Det visade sig att den lilla pojken var släkt med mannen som kastat honom. Det var hans pappas kusin, som kidnappat honom strax innan. Mannen var påverkad av alkohol vid tillfället.

Han nekar till anklagelserna, men pojkens familj gick i lördags ut på Facebook och bekräftade att deras son blivit kidnappad av kusinen. De passade också på att tacka alla vittnen på plats som räddade deras lilla pojke, Ben.

”Vi är så glada att Ben mår bra och tacksamma för den ängel som höll om honom medan han skrek efter sin mamma.” skriver de, och fortsätter: ”…Inga ord kan beskriva hur tacksamma vi är för det du gjorde.”

Tracy själv tycker inte att hon är någon hjälte.

– Alla säger ”tack” hela tiden, men jag behöver inget tack. Jag gjorde bara det man ska göra. Vi måste ta hand om varandra, för om det var ditt barn skulle du vilja att någon fanns där och tröstade också, berättar hon för KKTV.

Pappans kusin sitter nu anhållen misstänkt för mordförsök och barnmisshandel.

Vilken fruktansvärd händelse – och vilken tur att det slutade väl! Dela gärna denna historia vidare för att hylla Tracy och de andra som ingrep i fredags. De är alla hjältar tycker jag!

Publicerad av Newsner familj