Maken planterar 1000 träd efter fruns död: 17 år senare zoomar kameran ut och avslöjar sanningen

De flesta drömmer nog redan som små om att träffa kärleken, skaffa barn och leva lyckliga tillsammans i resten av sitt liv. Tyvärr är det dock inte så vanligt som man hade önskat.

Även om jag inte tycker att människor som är olyckliga ska tvingas leva tillsammans tror jag ändå att många hade mått bra av lite tålamod ibland.

I dagens samhälle ska allt gå i en rasande fart och om något inte är bra så ska man bryta upp direkt istället för att prata, gå i terapi och försöka lösa problemen.

För alla förhållanden är mindre bra ibland. Det hör livet till, och även om alla problem kanske inte går att lösa så gör faktiskt många det.

Några som verkar ha haft väldigt få problem i sitt förhållande är Janet och Winston Howes.

De blev blixtförälskade redan vid första ögonkastet och för varje dag som gick växte förälskelsen sig bara starkare.

Paret gifte sig redan 1962 och flyttade in i en charmig bondgård, på landsbygden i England. De var så glada över att kunna bilda sin helt egna familj, i sitt drömhus.

Bara en kort tid efter att paret flyttat till Wickwar, Gloucestershire, födde Janet parets första barn. Janet och Winston hade fått en son.

Bondgården och marken blomstrande, liksom deras förhållande, och deras son var frisk som en oxe. Livet var perfekt!

Men på ett ögonblick rasade allt samman.

Efter över 30 år som gifta rycktes plötsligt Janet bort från sin make, familj och vänner.

Winstons själsfrände led Janet av oupptäckt hjärtfel och gick bort bara 50 år gammal. Winston var förkrossad och parets son hade ingen aning om hur han skulle fortsätta livet utan sin mamma.

Pappa och son försökte läka de själsliga såren så gott det gick, men oavsett vad de gjorde var Janet bortgång för mycket att bära.

Posted by British Heart Foundation on Friday, 28 August 2015

Blev besatt av en idé

Månaderna efter att ha förlorat Janet började en konstig idé slå rot i Winstons sinne. Även om han aldrig kunde få tillbaka sin vackra fru, kunde han kanske hedra henne med en vacker gest?

Winston började jobba på ängen nedanför huset, en äng som Janet älskade väldigt mycket. Tanken var att skapa en plats som han och sonen kunde besöka när de jobbigaste dagarna kom.

Winstons otroliga hyllning till Janet var också en hemlighet i åratal, tills en luftballong flög över platsen.

Piloten Andy Collett var på väg på hem en vacker eftermiddag när han upptäckte Winstons hyllning. Han tittade ner och kunde inte tro vad han såg!

I åratal hade Winston planterat, beskärt och pysslat om en stor hjärtformad skog, som omger ängen som hans fru älskade att besöka.

British Farmer Plants Heart-Shaped Meadow in Honor of Late Wife Winston Howes, green thumb and hopeless romantic,…

Posted by General Knowledge & Interesting Facts on Sunday, 19 May 2013

En märklig känsla

Andy berättar för Daily Mail om sin känsla när han flög över hjärtat.

”Jag har min egen ballong och är ganska van flygare, men det var den mest fantastiska syn jag någonsin sett från himlen. Det var ett perfekt hjärta dolt bland ängarna – du skulle aldrig se det om du stod på marken”, säger Andy.

Även om Andy aldrig hade träffat Winston och inte hade någon aning om varför hjärtat var där, antog han att detta var en kärlekshistoria som man knappt kan föreställa sig.

En känslomässig Winston berättar varför han bestämde sig för att plantera träden och om de små detaljer som fick denna hjärtskog att beröra tusentals.

”Jag tyckte det var en bra idé – jag fick en plötslig idé och jag planterade flera tusen ekar. När det var klart satte vi oss på fältet med utsikt över kullen, nära där hon växte upp”, säger Winston.

Vi planterade stora ekar runt kanten av hjärtat och bestämde oss för att anlägga en häck runt det också. Hjärtat pekar mot byn Wotton Hill, där Janet ursprungligen kom ifrån.

Varje år planterar Winston också påskliljor i mitten av hjärtat, som växer upp lagom till våren. Det blir så fint!

”Jag går ut där och då och sitter mitt i allt det jag skapat”, säger Winston.

Här kan du själv få uppleva den hjärtformade ängen:

Winstons hyllning är verkligen helt otrolig. Om inte det är kärlek så vet jag inte vad kärlek är.

Ingenting kan få Janet tillbaka, men vet vi att hon skulle älska den här ängen!

Dela gärna vidare denna hyllning på Facebook om du också tror på kärleken!