Zandras öppna brev till SMHI har redan fått 12 000 likes – titta nu på deras briljanta svar

Alla har vi någon gång kommit ut lägenheten bara för att inse att regnet öser ner och du får snabbt vända tillbaka in för att hämta ett paraply innan du kan komma iväg.

Med dagens teknik och de 100-tals olika appar man kan ha i mobilen brukar det vara ganska lätt att förutspå hur vädret ska se ut där du bor, men ibland hänger inte riktigt tekniken med.

Någonting som 90-talisen Zandra Fahlström från Västerås fick erfara den hårda vägen.

Igår gjorde hon gjorde som hon alltid gjorde och tittade i SMHIs väder-app innan hon skulle iväg.

Men den härliga cykelturen hon hade sett fram emot blev allt annat än härlig, och för att uttrycka sitt missnöje skrev hon ett meddelande till SMHI på Facebook.

Kära SMHI.
Jag heter Zandra och är född på 90-talet. Det betyder att jag är lagd åt det bekvämare hållet och litar självfallet på det som står på Internet. Varje morgon när jag vaknar startar jag er app för att se om jag kan ta hojen till jobbet. I morse blev jag glad, för jag kan starta min vecka med en hojtur i 14 grader och sol. Upp och hoppa, kläderna på, hjälmen på huvet. Jag kommer 200 meter innan jag inser att det inte alls är 14 grader och sol. Det är ösregn och tokdimma. 

Och nej, självklart kollade jag inte ut genom fönstret hur vädret såg ut irl innan jag klädde på mig. Jag är ju 90-talist. Men snälla, innan ni publicerar 14 grader och sol, kan ni inte slå en pling till nån i Västerås och verifiera att så verkligen är fallet?! Tack på förhand.

Trots att SMHI är en statlig organisation, och kanske inte kända för att ha humor så fick de till ett ganska bra svar till Zandra.

Oj Zandra, det här är lite av ett mysterium! Varför har vädergudarnas profetia inte slagit in? Om prognosen i appen visar att det ska bli sol, guld och gröna ängar så måste det bli så… eller ‪

‪En väderprognos anger den mest troliga beräkningen av väderläget, men den kan komma att ändras och det är inte alltid appen hinner uppdateras till de närmsta timmarnas väderutveckling. Det gäller särskilt fenomenet som du råkat ut för, de så kallade nyckfulla sommarskurarna.

‪Den väderprognos som du ser i appen ger en första inblick i hur vädret ska bli, men kan behöva kompletteras med annan information för att veta om bussen kanske är ett bättre färdmedel just den dagen. Här kommer en guide till blöta jeans att vara eller inte vara:

‪I appen har du utöver den lilla vädersymbolen (moln, moln med en liten sol som kikar fram, regnmoln etc) två hjälpmedel,

‪1. ”Start” – längst ner i denna flik finns meteorologens kommentar som anger om det finns risk för lokala skurar.

‪2. ”Radar/blixt” – här visas regnmolnens rörelse, vilket visar om de rör sig mot dig eller om det är safe att ta hojen..

Här hittar du orginalingägget.

Facebook/ZandraFahlstöm

Skrattade du också? Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook så att de också får ta del av den underhållande konversationen!

 
 

Läs mer om...