9 briljanta citat – som visar varför vi inte kan få nog av Leif GW Persson

Den 12 mars fyller allas favoritkriminolog 76 år. Leif GW Persson är inte bara känd för att ligga steget före när det kommer till mord- och brottsutredningar. Han ligger även bakom en hel del citat som svenska folket aldrig kommer att glömma. Mycket på grund av att denne kriminolog inte har något filter, som man brukar säga.  

För att uppmärksamma den folkkäre GW:s födelsedag har vi listat några av hans mest uppmärksammade citat, som gjort honom till en hyllad profil. 

11 legendariska citat av Leif GW Persson

1: ”Det är omöjligt att hålla med alla jävla idioter på en gång” (sagt i Skavlan).

Om sig själv för 20 år sedan:

2: “Jag var tjockare då, det glädjer mig” (I Veckans brott, TV4).

Om Paradise Hotel: 

3: ”Ett antal ungdomspsykopater som för säkerhets skull är på fyllan. //…// Jag måste säga att jag aldrig träffat några tjugoåringar som är så enastående dumma i huvudet.” (Expressen).

Om sig själv: 

4: ”Det är ganska trevligt att vara populär”

Om Gustav Fridolin: 

5: ”Den där Fridolin är en riktig orm”.

Leif GW Persson.
Foto: Anders Wiklund/TT

Efter en vecka i fjällen:

6: ”Små barn kan användas som biologiska stridsmedel, det är min fasta övertygelse” (I Brottsjournalen TV4).

7: ”Man ska inte äta frukost i sängen. Det räcker med att marmeladburken trillar fel så är dagen förstörd” (sagt i Skavlan).

”Förvandlats från smällfet”

8. ”Så jag har förvandlats från smällfet till vanlig tjockis” (Nyhetsmorgon, TV4).

9. ”Jag är fruktansvärt förkyld och hoppas att ni har överseende med det. Och det påverkar en mentalt”.

Stort grattis på födelsedagen till mannen med den vassa tungan, säger vi på Newsner till ständigt aktuelle Leif GW Persson.

Vilket av alla citat av Leif GW Persson är din favorit? Kanske något som inte finns med på listan. Dela gärna med dig i kommentarsfältet på Facebook.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);