Bingolottos bluff i livesändning – som tittarna inte fick se: ”Ingenting att hymla om”

Bingolottos Nyårsbingo drar storpublik. Men en del av den fyra timmar långa sändningen sker inte just då, på nyårsafton.
Nu berättar programledaren Rickard Olsson att en del av liveframträdandena är förinspelade.
– Det behöver man inte ljuga om. Det är svårt att få gäster till nyårsafton, säger han till Expressen.

Likt på uppesittarkvällen den 23 december är Bingolotto också för många en tradition på nyårsafton.

Förinspelade uppträdanden

I år var allt under den stora uppesittarkvällen dagen innan julafton sänt live.
Men så såg det inte ut under Bingolottos Nyårsbingo, där flera av framträdandena från artister var förinspelade och alltså inte skedde live i studion.

Foto: Erik Simander / TT / kod 11720

Det bekräftas av programledaren Rickard Olsson.

– Det behöver man inte ljuga om. Det är svårt att få gäster till nyårsafton. Många har ju faktiskt ett liv. Så några artister är förbandade. Men det är liksom ändå värt att ha dem som om de är med oss, säger han till Expressen.

Expressen skriver att artister så som Jill Johnson och Charlotte Perrelli spelade in sina framträdanden i förhand, för att sedan sändas under nyårsbingon.

Charlotte Perrelli berättar för tidningen att hon firat jul och nyår i Åre.

”Praktiska skäl”

Hon valde att spela in framträdandet i förväg och berättar att allting i princip är likadant som om man spelat live. Den enda skillnaden är egentligen att det sker utan publik, och sångerskan menar att det inte gör någon skillnad för tv-tittarna.

Bildkälla: Skärmdump/TV4

Bingolottos PR-ansvarig Johan Sarafian säger att förinspelade uppträdanden förekommer ibland. Han säger att det exempelvis kan bero på att artisten helt enkelt inte har möjligheten att vara på plats i TV-studion just under själva sändningen.

– Vissa kunde helt enkelt inte vara med, så är det. Det är av praktiska skäl. För att vi ska kunna erbjuda de bästa artisterna så måste man ibland göra så, säger han till Expressen.