David Hellenius byts ut som programledare – här är hans ersättare i TV4: ”Det är en ynnest”

TV-programmet ”Helt sjukt” hade premiär 2013 under ledning av David Hellenius, som vunnit Kristallen för bästa manliga programledare flera år i rad. I år är programmet tillbaka i ny storsatsning, men David Hellenius har lämnat över stafettpinnen.

I år är det ingen mindre än tidigare Mello-programledaren Petra Mede som kommer att leda det populära programmet.

– Om det är nån man ska utmana på TV4 så är det nog inte David Hellenius och Tilde De Paula. De är ju TV4, plus att de är mina stora idoler, säger Petra ödmjukt om uppdraget till Aftonbladet.

Det ser ut att bli en minst sagt intressant säsong av ”Helt sjukt” i TV4. På listan över gäster finns bland andra Sven Melander, Anders Bagge, Morgan Alling och Pernilla Wahlgren, som ska intervjuas av Petra Mede.

Att få ta över rollen som programledare för ”Helt sjukt” beskriver Petra Mede som en ynnest, i synnerhet när David Hellenius lett det före henne.

– Det är en ynnest att få vara en del i ett program där gäster så ärligt och generöst berättar om sina erfarenheter och där vi alla tillsammans kanske blir lite klokare, säger hon i ett pressmeddelande.

Petra Mede, programledare för Guldbaggegalan 2018 på Cirkus i Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer

”Om det är nån man ska utmana…”

I en tidigare intervju i år hyllade hon programledarna David och Tilde De Paula.

– Om det är nån man ska utmana på TV4 så är det nog inte David Hellenius och Tilde De Paula. De är ju TV4, plus att de är mina stora idoler. Med glädje får de fortsätta 20 år till i ”Let’s dance”, men om jag får vara med på ett hörn och bara säga hej så är jag väldigt tacksam, sa Petra Mede då.

Foto: TT