Det visste du inte om Dotter – deltagare i Melodifestivalen 2020

Artisten Dotter är i final i svenska Melodifestivalen 2020. Många känner igen 32-åringen sedan tidigare, men för de som fortfarande inte vet vem Dotter är så ger vi här en snabb genomgång. Här är allt du behöver veta om Mello-finalisten Dotter.

Dotter, eller Johanna Johansson, som hon egentligen heter, är 32 år och kommer från Arvika i Värmland. I en intervju med Hänt har Johanna berättat att hon valde artistnamnet Dotter för att hon tyckte att hennes eget namn lät lite tråkigt, samt att hon kände stort engagemang för djurrätt och miljöfrågor.

Johannas musikintresse började i tidig ålder, vilket visade sig när hon och hennes kompisar bildade gruppen ”Dizzy Woop”. I samma veva skrev Johanna sin första låt ”Nobody Knows Me”, då var hon bara tio år gammal.

Vem är Dotter?

Musikintresset fortsatte upp i tonåren då Johanna valde att gå musiklinjen på gymnasiet. Där började hon att komma i kontakt med producenter och andra i musikbranschen.

Johanna kom med i Melodifestivalen redan 2018, där hon var favorittippad med låten ”Cry”. Det blev en sjätteplats i deltävlingen, och bidraget nådde således inte final.

Dotter framför sitt bidrag Bulletproof under Melodifestivalens deltävling två i Scandinavium på lördagen. Foto Claudio Bresciani / TT

2020 gjorde Johanna ”Dotter” Johansson comeback i Melodifestivalen, och tog sig till final.

På lördag 7 mars tävlar hon i Friends Arena, med låten ”Bulletproof”, en låt som Newsners expert, ”Schlagervännerna”-profilen Emil Löfström tror starkt på.

– Jag tror Dotter vinner. Internationella juryn kommer gilla den mest. Hon har både rösten, utstrålningen, låten och numret. Det finns inget att klaga på, säger Emil Löfström till Newsner.

Vem hoppas du vinner kvällens final i Melodifestivalen? Dela gärna med dig av din åsikt i kommentarsfältet.