Efter jätteilskan mot Nyhetsmorgon – här är TV4:s svar: ”Vi kommer att…”

Flera tittare ilsknade till rejält under måndagens Nyhetsmorgon.

Programledarna Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson anklagades för att ha avbrutit en gäst så pass mycket att intervjun förstördes.

Nu svarar TV4 på kritiken.

Under sommaren, likt på många andra jobb, har TV4 Nyhetsmorgons programledare haft ledigt.

Tittarna har fått se flera nya ansikten, bland annat Thomas Ritter, 43, och Ranie Shemoun Olsson, 44. I måndags ledde de tillsammans Nyhetsmorgon och har tidigare fått ta emot fina ord från tittarna,

Kritik mot Nyhetsmorgon

Men i måndagens avsnitt möttes programledarduon av kritik.

Bildkälla: Skärmdump/TV4 Play

Efter en intervju med ryttaren Sara Algotsson Ostholt, som förlorade sina hästar i en olycka för några månader sedan, reagerade tittarna starkt. Flera riktade kritik mot att Thomas och Ranie inte låtit Sara prata till punkt.

”Respektlöst”

Under ett Facebook-inlägg som TV4 publicerade rasade flera i kommentarsfältet mot hur intervjun genomfördes.

”En trevlig intervju men tråkigt av er att inte låta Sara prata färdigt vid några tillfällen utan att ni avbryter henne med nya frågor. Vi vill ju höra färdigt hennes svar skärpning. Lägg mer tid på era gäster.”, skrev en person.

”Mycket dålig intervju …blev avbruten o kändes som om programledarna bara stressade igenom..Respektlöst av programledarna mot Sara”, kommenterade en annan.

Bildkälla: Skärmdump/TV4 Play

”Tycker att nyhetsmorgon får skärpa till sig när dom intervjuar gäster och ha mer tid för varje gäst än ni har över lag i dom flesta fall”, påstod en tredje.

TV4 svarar efter kritiken

Efter tittarstormen mot TV4 väljer nu kanalen att svara.

I en kommentar till inlägget på Facebook skriver TV4 att man kommer föra synpunkterna vidare.

”Noterat att ni är flera som har denna synpunkt och kommer att ta det vidare till redaktionen”, skriver TV4 på Facebook.

Vad tycker du om det här?

Lämna din åsikt i kommentarsfältet och dela vidare!