Här är första bilden på Suzanne Reuter – ny roll i TV4:s storsatsning

Suzanne Reuter får det hedersamma uppdraget att spela ”Madame Fouras” på Fångarna på fortet.

Nu har de första bilderna på den folkkära skådespelerskan släppts från inspelningarna i Frankrike.

– Vi är såklart mycket stolta över att en av Sveriges mest meriterade och folkkära skådespelerskor nu kliver in i den historiska rollen, har programmets exekutiva producent Jonathan Nordin tidigare berättat för Aftonbladet

En av de allra mest klassiska inslagen under åren med Fångarna på fortet har varit ett besök i tornet hos Fader Fouras. Genom åren har rollen spelats av personer så som Lasse Brandeby, Peter Magnusson och Börje Ahlstedt. Den tittarna kanske mest minns är Stig Ossian Ericson, som under åtta säsonger syntes som ”Fader Fouras”.

Ny säsong av Fångarna på fortet

Rikard Wolff var den senaste personen som spelade karaktären i tornet. Förra året avled han tragiskt innan den nya säsongen hann sändas.

STOCKHOLM 20171106 Skådespelaren Suzanne Reuter inför premiären av den svenska komedin ”All Inclusive”. Foto: Pontus Lundahl / TT

Inför årets säsong bjöd TV4 på något av en bomb till nyhet när det blev klart att Suzanne Reuter blir nya ”Madame Fouras”.

– Vi är mycket förväntansfulla över att i höst få visa svenska folket den nya gåtställarens karaktär och Suzanne har redan imponerat stort, sa programmets exekutiva producent Jonathan Nordin då till Aftonbladet.

Suzanne Reuter blir ”Madame Fouras”

Under de senaste åren har Reuter synts i SVT:s jättesuccé ”Vår tid är nu”. Och för de som vill ha mer av den folkkära skådespelerskan i rutan är tiden verkligen kommen.

Via Instagram har produktionsbolaget Jarowskij, som producerar programmet, lagt ut en bild på Suzanne Reuter utklädd till Madame Fouras.  Senare publicerade även TV4 ett foto.

Visst ser det fantastiskt ut!

I en intervju med TV4 berättar Suzanne Reuter om sin nya roll.

– Madame Fouras blev lämnad tillsammans med giftormarna på Fort Boyard för 200 år sedan. Nu 200 år senare har hon vuxit upp och ormarna har blivit hennes bästa vänner. Idag bor hon uppe i tornet och alla som besökare henne har möjlighet att få med sig en nyckel om de svarar rätt på en klurig gåta, säger hon till kanalen.

Spelas in i Frankrike

Agneta Sjödin och Gunde Svan är tillbaka som programledare för det populära tv-programmet, som spelas in på Fort Boyard vid den franska Atlantkusten.

Fångarna på fortet har premiär den 16 augusti, 20.00 på TV4 Play och TV4.

Så spännande att se dig i rollen som Madame Fouras, Suzanne!

Dela artikeln om du också ser fram emot Fångarna på fortet!