Här bjuder Gottfrid på stor show i ”Idol” med Elvis-klassikern – efter nya kärleksbeskedet

Gottfrid Krantz har kommit att bli en av årets färgstarkaste deltagare i ”Idol”.

I fredagens program bjöd han på en riktig klassiken – kungen Elvis superhit ”Jailhouse rock”.

Och han fick publiken att jubla högt!

Bilälskande rockabillyn Gottfrid Krantz har fångat många tittares hjärtan i år. På fredagen var det dags igen. Till den här veckan hade tittarna själva fått vara med och påverka vilka låtar som idolerna skulle sjunga. I Gottfrids fall blev det Elvis-klassikern ”Jailhouse rock”.

Som vanligt gav han hundra procent, vilket inte minst märktes på publiken. Juryn var dock tveksamma och gav honom både ris och ris.

Gottfrid Krantz har på grund av sin medverkan i Idol tillbringat de senaste veckorna i Stockholm. Vanligtvis bor han i Härnösand För Hänt berättar idolen att han saknar hemmamiljön och framför allt sin flickvän.

– Jag saknar hemmet mycket. Det går inte att jämföra med detta. Mycket jag märker är det sociala. Folk från mindre orter, framförallt Norrland, vi har ju en annan mentalitet. Så man känner sig lite som ett ufo när man är här nere. Även om folk är godhjärtade och vill en väl så är det ett annat tänkesätt här nere gällande det mesta, säger han till Hänt.

FOTO: TV4

”Idol”-Gottfrid Krantz om flickvännens stöd

För att klara av Idol har han fått stöd av flickvännen, som varje vecka varit på plats för att se sin kärlek.

Till fredagens sändning fick han en hejarklack i form av flickvännen och bästa vännen.

– De bor ju i Norrland så de åker bil några timmar för att komma hit. Jag vet inte riktigt hur hon orkar men hon har åkt både tåg och fått skjuts för att komma till Stockholm, säger han till Hänt.

För Gottfrid betyder stödet mycket.

– Hon vill ju även vara med mig under helgen när hon inte jobbar. Det är superskönt att ha henne här då. Det är skönt att slappna av på lördagen efter den där stormen. Då vill man nästan skärma av Idol och glömma det, för att man varit så uppe i det. Så då är det skönt att typ gå och käka eller gå på bio och prata om hennes liv istället.

På en skala 1-10, hur bra tycker Du Gottfrid var i kväll? Skriv din åsikt i kommentarsfältet på Facebook.