Lasse Kronérs hemliga kravlista på TV4 – därför tackade han slutligen ja till att leda Bingolotto

På listan över programledare som fått det prestigefyllda uppdraget att leda folkkära Bingolotto är Lasse Kronér en av dem. Men att tacka ja var långt ifrån den självklarhet som många kan tro.

Det krävdes flera år och tre förfrågningar innan Lasse till slut skulle säga ja, på villkoret att TV4 uppfyllde hans specifika kravlista.

Det avslöjar Lasse Kronér i ett avsnitt av podcasten TV-fabriken, som släpptes idag.

Foto: Uffe Nylén/BLR-Fotograferna/TT

Lasse Kronér fick förfrågan om att leda Bingolotto redan under hösten 1997, efter att ha lett ett annat spelprogram vars sjunkande tittarsiffror gjorde att det endast blev en enda säsong. Ett program som fick honom att skaka av nervositet när han ledde det.

– Så ringde Gert, Bingo Lottos ägare och sa ‘Du ska ta Bingot’. Och jag sa bara ‘Aldrig i livet. Det kommer aldrig hända’.

Lasse kände sig inte alls manad att leda Bingo Lotto. Trots att ägaren av formatet försökte övertala honom.

– Sen ringer Gert mig igen våren 98 och säger ’Du ska ta Bingot’, och jag säger ‘Aldrig livet!, jag kommer inte göra det, det finns inte på kartan, det är för långt borta’.

Lasse Kronérs kravlista

När frågan kom en tredje gång, svarade Lasse slutligen ja, men på tio villkor.

– Jag skrev en lista på tio punkter, ‘om du tar de tio punkterna så gör vi det’, berättar Kronér i podcasten.

”Den notan var fan ingen lek”

Första kravet på listan var att Lasse skulle få ett Master Card att bruka för programmets räkning. Så att han kunde locka in artisterna till att vilja vara med i programmet genom att bjuda ut dem på en helkväll. En idé som var framgångsrik med bandet Toto bland annat.

– Den lördagens nota var fan ingen lek, berättar Lasse i podcasten.

Andra saker på listan var att programmet skulle ha ett live husband, mer humor, samt, att programmet inte skulle vara forcerat, enligt Lasse.

– Jag ville satsa mer på musiken, berättar han.

Foto: ERIK ABEL / TT

Är du glad att Lasse Kronér till slut tackade ja till att leda Bingo Lotto? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.