Lill Lindfors i blodig olycka – vill varna andra: ”Obehagligt”

Artisten Lill Lindfors har aldrig låtit åldern vara ett hinder, och just därför är det ingen som kan tro att hon fyller 80 år nästa år.

Ett tecken på hennes starka livsgnista och ungdomliga stil är att hon ger sig ut på turné i samband med sitt 80-årsfirande, trots att hon knappt återhämtat sig från en blodig olycka.
– Det är ju sådant där man kan få blodförgiftning av, säger Lill Lindfors.

Lill Lindfors. Foto: Wikimedia Commons/TT

Det var i somras som folkkära artisten Lill Lindfors, 79, fick sig en obehaglig upplevelse på Öland. Helt plötsligt snubblade Lill mellan två åkrar och fastnade med benen i gammal och rostig taggtråd, vilket gjorde otroligt ont.

Såren blev ganska allvarliga, vilket gjorde att Lill fick uppsöka vårdcentral.

– Jag gick och skötte såret på vårdcentralen för att de skulle ha lite koll på det. Det är ju sådant där man kan få blodförgiftning av. Det finns ett ordspråk som säger att ”små sår och fattiga vänner ska man inte förakta”, säger Lill Lindfors till Expressen.

Gav fula ärr

Lill berättar att det tog lång tid att läka, och att hon flera månader senare har fula ärr. Och även om hon inte tänkte så mycket på det nu så vill hon varna andra.

– Det ligger väldigt mycket taggtråd kvar på Öland på sina ställen och det kan ju skada inte bara människor utan också djur, säger hon till Expressen.

Det här vill man helst undvika att råka ut för, men det är lätt hänt. Dela gärna för att varna andra.