Nya 'Vår tid är nu'-stjärnan om tredje säsongen: "Vad ska alla tycka?" Vår tid är nu, säsong 3: Skådespelarna

Nya ’Vår tid är nu’-stjärnan om tredje säsongen: ”Vad ska alla tycka?”

Tittarsiffrorna sa allt. Just nu väntar en stor del av svenska folket ivrigt på att nya säsongen av ’Vår tid är nu’, som slog tittar-rekord på listan över populära tv-program i fjol.

Men även om svenska folket får hålla till godo till oktober, så finns det några saker vi vet om säsong tre redan nu. Bland annat att Nina Löwander, som spelas av Hedda Stiernstedt, har en vuxen dotter som har en betydande roll. Newsner träffade henne och skådespelarkollegan Oskar Laring, som också gör premiär i säsong tre – för en pratstund.

Mycket har förändrats när ’Vår tid är nu’, säsong tre har premiär. Nina Löwander är 47 år, och satsar på att driva nattklubb och bli utelivets okrönte drottning.

Till sin hjälp har hon dottern Christina, som är i tidig 20-års ålder. Hon spelas av stjärnskottet Julia Heveus, 23, som landade rollen trots bristande erfarenhet.

– Det är sådan förväntan och pirrighet. Hur ska det tas emot liksom? Vad ska mina kompisar tycka?, vad ska min pojkvän tycka?, säger Julia Hevenus till Newsner.

I mitten av bilden: Hedda Stiernstedt. Till höger om henne syns Julia Heveus, som spelar Nina Löwanders dotter. Foto: SVT

Nya rollkaraktärer

Ett annat tillskott i nya säsongen av ’Vår tid är nu’ är Oskar Laring, 29, som även han fick en stor roll trots att han var okänd sedan innan.

– Vi kommer ju från samma bakgrund jag och Oskar, det vill säga, vi som inte har någon erfarenhet, säger Julia och skrattar.

– Precis. Jag pluggade på Calle Flygare och fick tips om rollen när jag gjorde min slutproduktion där. När de frågade om jag ville provspela så sa jag bara ”JA!”, berättar Oskar för Newsner.

Oskar fick rollen som Maggans son Uno, en roll han är tacksam för idag.

– Det känns helt otroligt att få vara en del av det här. Alla var så välkomnande och snälla, så man kände sig snabbt hemma. Nu har man väntat så länge på att det äntligen ska sändas.

Säsong 3 av ’Vår tid är nu’ har premiär 28 oktober på i SVT och SVT Play.

Dela gärna med andra som följer ’Vår tid är nu’.