Sanningen om Jon Henriks otäcka olycka på Fortet – som tittarna inte fick se: ”Skärrade”

Jon Henrik Fjällgren föll illa i en av cellerna i Fångarna på Fortet och bröt foten.

Nu berättar TV4 om de dramatiska scenerna som tittarna inte fick se.

– Så fort Jon-Henrik skadade sig så avbröts inspelningarna, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent för ”Fångarna på fortet” till Newsner.

Jon Henrik Fjällgren är en av Sveriges mest omtyckta artister. Många som bänkade sig framför tv:n på fredagskvällen för att titta på ”Fångarna på fortet” hade nog hoppats på att få se mycket av Melodifestivalen-stjärnan. Men halvvägs in i programmet hände det som inte fick hände.

När Jon Henrik skulle tävla mot Christian Åkesson i en cell var olyckan framme. Deltagarna ska springa på ett löpband, men när Jon Henrik ska kliva av det trampar han fel.

I programmet får man se hur Jon Henrik vrider sig i smärtor. Gunde Svan är snabb att springa in i cellen för att hjälpa Jon Henrik, men artisten kan inte resa sig. Samtidigt kallar Agneta Sjödin på läkare.

– Allting går så fort. Du snubblar till och så landar jag på foten. Första tanken som slog mig när jag flög av springbandet är att nu vrickar jag foten. Men sen när jag väl skulle prova att ställa mig upp ville den inte bära mig. Då förstod jag att det var mer allvarligt, säger Jon Henrik Fjällgren i programmet.

– När det väl hände kom värken ganska fort. Men det gjorde som ont när man rörde sig. Jag var inne i sjukrummet. Mina tankar var att jag hoppas att det bara är en stukning.

Det visade sig vara allvarligare än så.

I samband med inspelningen, som ägde rum i somras, berättade Jon Henrik att han brutit foten. I programmet kan man se hur han på bår förs ut från fortet för att sedan tas till sjukhus.

FOTO: TV4/Fångarna på fortet

TV4 om Jon Henrik Fjällgrens olycka i Fångarna på Fortet

För Newsner berättar nu TV4 om tumultet som tittarna inte fick se.

– Så fort Jon-Henrik skadade sig så avbröts inspelningarna och fortets säkerhetsteam tillsammans med läkarna började ge Jon-Henrik vård. Tyvärr konstaterades på plats att han brutit ett ben och behövde evakueras till sjukhus, skriver Jonathan Nordin, exekutiv producent för Fångarna på fortet, till Newsner.

De övriga deltagarna ska ha blivit tagna av det allvarliga som hänt.

– Självklart blir både personal och deltagare skärrade när något så här allvarligt inträffar.

Fångarna på fortet sänds fredagar på TV4, klockan 20.00, och Cmore.

Gud så otäckt! Vilken tur att du mår bättre Jon Henrik! Dela för att säga din åsikt.