Snusket i TV4 får tittarna att bli gröna i ansiktet – beteendet väcker avsky: ”Vilket trams!”

Alla kan väl uppskatta ett gott husmorsknep då och då.

Men städexperten Marie-Louise Danielsson-Thams beteende i TV4:s ”Nyhetsmorgon” togs inte emot väl av tittarna.

Humor med alla dessa så kallade experter som lever på att problematisera allt”, skriver en tittare.

För någon vecka sedan var stjärnkocken Erik Videgård i ”Nyhetsmorgon” och sågade folk som använder ett otroligt gångbart köksredskap som finns i varje hem.

När han fick frågan av programledaren Jenny Alversjö om han hade pressat vitlök i sin maträtt som han var där för att visa upp tog han fram vitlökspressen som fanns i TV4-köket och slängde den i soptunnan.

– När man pressar vitlöken frigörs svavelämnen. Det luktar och smakar svavel. Om du använder ett rivjärn får du drag i vitlökssmaken, sa han i samma veva.

Läs mer: Tittarnas raseri mot Erik Videgård – kockens fräcka beteende får alla att se rött: ”Löjligt!”

Han menade alltså att vitlökspressen är ett helt onödigt redskap. Någonting folket hemma i stugorna inte alls höll med om.

Har han ”rätt” att gå in i andras kök o slänga bort deras husgeråd! Han tycker mycket nu men kan behålla det för sig själv!!!”, skriver en upprörd person på programmets Facebook-inlägg.

Varför förekommer de här inslagen? Kan inte alla få göra som dom vill? Spelar väl ingen roll om någon vill använda redskap som är omöjligt att göra rent”, skriver en annan.

Riskerar att bli sjuk

Nu har TV4:s tittare gått ut igen och svingat mot en annan av programmets gäster. När städexperten Marie-Louise Danielsson-Tham, professor i livsmedelshygien, var där för att visa hur många bakterieodlingar det finns på en smutsig disktrasa kunde inte folk låta bli att kritisera hennes metod för att få fram budskapet.

Danielsson-Tham tryckte nämligen upp en äcklig och smutsig disktrasa i ansiktet på programledaren Sofia Geite som givetvis ryggar tillbaka och säger: ”Åh fy”.

– Torkar du med den här disktrasan på en skärbräda och sen skär bröd eller sallad få får du över allt det här på brödet eller salladen. Då riskerar du att bli sjuk, om du har torkat upp farliga bakterier innan, säger städexperten i Nyhetsmorgon.

Hennes husmorstips är att man ska koka disktrasan minst en gång i veckan för att ta död på bakterieodlingarna. Den kan även gå i tvättmaskinen. Även diskborsten borde kokas en gång i veckan.

Marie-Louise Danielsson-Tham ber Sofia Geite att lukta på disktrasan. Foto: TV4/Nyhetsmorgon

”Hade varit död vid det här laget”

Folk gillar inte gästens beteende. De blir äcklade av det.

Äsch vafan, då hade jag varit död vid det här laget. Men jag är ju livs levande, dessutom borde jag ha märkt om jag har vart sjuk flera gånger om Än vad en människa med ett normal fungerande immunförsvar skulle ha blivit årligen. Man klarar inte livet utan att bli sjuk lite titt som tätt”, skriver en tittare på TV4:s Facebook-sida.

Humor med alla dessa så kallade experter som lever på att problematisera allt. Pröva på att skaffa ett liv istället”, skriver en annan.

Vilket trams, man ser väl själv när man behöver byta trasa. Har då aldrig blivit sjuk av någon trasa fast jag är 80 år”, uttrycker en tredje.

Det var ett sätt att visa hur illa det kan lukta från disktrasan. Hur gör du för att ta död på bakterierna i ditt hem? Har du något annat städtips du vill dela med dig av?

Kommentera, dela eller gilla artikeln!