TV-kocken Tareq Taylor bryter tystnaden – efter allvarliga olyckan: ”Jag ser inte…”

För en vecka sedan var kocken Tareq Taylor med om en allvarlig kitesurfing-olycka.

Han bröt nacken men hade änglavakt – och nu talar stjärnkocken ut om händelsen.

– Jag tillhör en av de få lyckligt lottade, berättar Taylor för Nöjesbladet.

Det var förra lördagen som TV-kocken Tareq Taylor var med om en svår olycka. Han befann sig i Habo Ljung väster om Lund för att kitesurfa, men då gick någonting väldigt fel.

”Ett olyckligt fall ledde till att jag bröt nacken, 5:e kotan. Samtidigt tackar jag min lyckliga stjärna för att jag har kvar känsel och rörlighet i både armar ben. Jag har förstått på läkarna att jag lika gärna kunde blivit förlamad från nacken och ner”, skrev Taylor på Instagram i onsdags.

View this post on Instagram

Man tror att man är odödlig tills det händer. I lördags så råkade jag ut för en kitesurfingolycka. Ett olyckligt fall ledde till att jag bröt nacken, 5:e kotan. Samtidigt tackar jag min lyckliga stjärna för att jag har kvar känsel och rörlighet i både armar ben. Jag har förstått på läkarna att jag lika gärna kunde blivit förlamad från nacken och ner. Nu blev det inte så, och igår blev jag stelopererad i nacken så att det inte heller ska ske någon försämring framöver. Jag vill också passa på att rikta ett enormt stort och ödmjukt Tack till alla ni som har hjälpt mig sedan detta hände. Till dig som hjälpte mig i vattnet i Habo Ljung, till ambulanspersonalen, till sjukhuspersonalen, till min familj, till mina kollegor – ni är underbara och jag vill aldrig vara utan er❤️❤️❤️ Livet är är ju underbart och jag tänker fortsätta att vara en del av det❤️❤️❤️ Kärlek till er alla❤️❤️❤️ #världensbästasjukhuspersonal #kärlek #tackarminlyckligastjärna

A post shared by Tareq Taylor (@tareqtaylor) on

För Nöjesbladet berättar han vidare om den otäcka händelsen, där han hade änglavakt.

– Jag laddade på ett rejält hopp och när jag väl kommer upp i luften så ser jag inte var jag är på väg, jag ser inte draken, jag ser inte vattnet där jag ska landa. Jag vet att jag tänker för mig själv när jag är där uppe: ”Det här kommer att göra jävligt ont, det är bara att hålla i”, berättar han.

Ringde ambulans

Tareq föll från cirka sex meters höjd ner på 25 centimeter djupt vatten, efter vilket han bröt nacken.

Han berättar vidare att han efteråt packade ihop sina grejer och cyklade hem. Han berättade för sin fru om händelsen och hon rådde honom till att ringa 117 17.

Där fick han ett tydligt besked. Ring en ambulans och åk in till sjukhuset.

”Du har haft en jävla tur”

Några dagar senare fick han reda på att han brutit nacken.

– När jag hade legat i två dygn kom en läkare kom in och sa: ”När man bryter nacken på det här sättet…” vadå brutit nacken?! sa jag. ”Ja du har brutit nacken, och du har haft en jävla tur”, sa läkaren, säger han till Nöjesbladet.

Kommer genomgå rehabilitering

Tareq fick hjälp av en person i vattnet efter olyckan. Han var i kontakt med honom via sociala medier men TV-kocken kommer även kontakta honom och tacka ordentligt.

Han har nu fått lämna sjukhuset och om fem veckor inleder han rehabiliteringsträningen.

Krya på dig, Tareq!

Skicka gärna din hälsning till stjärnkocken i kommentarsfältet och dela vidare!