10 länder som det gick åt helvete för när de tillät homosexuella att gifta sig.

    Allt fler länder tillåter i dag samkönade äktenskap. Trots att det finns tydliga resultat från länder som sedan tidigare tillåter detta, och katastroferna som följer i landet, blir listan på länder längre. Nedan följer exempel på vilka typer av länder som tillåter detta och hur fel detta kan slå.

Islands parlament röstade enhälligt för samkönade äktenskap 2010. Endast fyra år efter detta så togs dessa bilder och publicerades på Instagram av polisen i huvudstaden Reykjavik. Vart är landet på väg?

Island har lyckats dölja olyckan som följt i landet väl utåt. Enligt ”The World Happiness Report” är Island det näst lyckligaste landet i världen. Hur de kommit undan med det vet ingen.

 

Spanien legaliserade samkönade äktenskap den 3 juli, 2005.

SpanienPride600

Detta startade vad spanjorerna fortfarande idag bara kan skaka huvudet åt. År 2009 visade en undersökning med 15 000 personer, genomförd av en global forskningsfirma, att Spanien har de bästa älskarna i världen. Usch!

Foto: Flickr/Ted Eytan

Bara åtta år efter att det blev tillåtet med samkönade äktenskap i Spanien, blev den spanska vinindustrin mer eller mindre galen, och toppade världsrankingen. Spanien producerar nu förstklassigt vin för att fylla 6,7 miljarder vinflaskor. Och vem vill dricka vin egentligen?

SpanienVin600

 

Nederländerna har tillåtit samkönade äktenskap sedan 2001.

Amsterdam600

Förutom att försöka leva med samkönade äktenskap måste folket i Nederländerna fortsatt leva med att ständigt bli listade bland de 10 lyckligaste länderna i ”World Happiness Report”. Löjligt!

AmsterdamPride2

Dessutom fortsätter de vara besatta vid sina cyklar, fina ostar och blommor. Faktum är att 75% av världens produktion av blomlökar kommer härifrån.

Foto: Flickr/Isabelle Puaut

 

I Kanada fick samkönade gifta sig från och med 20 juli 2005, trots att de är det mest välutbildade landet i världen.

KanadaPrideweb

Sex år senare visade sig ståndaktigheten i landet med en nationell kris. En studie från 2011 visar att 9 av 10 kanadensare från 12 år och uppåt var ”nöjda eller väldigt nöjda” med deras liv. Detta visar ju bara att utbildning är högst överskattat.

Foto: Flickr/Matana

 

Belgien har tillåtit samkönade äktenskap från den 1 juni, 2003. Men mardrömmen slutade inte där. Fyra år senare rankade en rapport från UNICEF, Belgien som det ”bästa landet för barns utbildning”.

BelgienPride600

Tanken på alla dessa överutbildade ungdomar får en att tvivla på mänsklighetens framtid.

Foto: Flickr/benidormone

 

Den 1 maj 2009 fick homosexuella i Sverige rätt till att gifta sig. Bara sex år senare rankas vi som det sjätte bästa landet i världen att bo i, enligt brittiska Legatum Institute. Det går tydligt utför.

Foto: Flickr/Pelle Sten

SverigePride600

 

Norge legaliserade samkönade äktenskap 1 januari, 2009. Allt de har lyckats med efter det är att bli nummer 1, varje år, i ”Human Development Index (HDI). Vilket är FN:s mätning av livskvalitet i världens alla länder.

Norge600

Deras uppenbara besatthet vid ”kärlek” har också visat vägen till att Norge blivit det fredligaste landet i världen, enligt Global Peace Index. Jag skulle flytta om jag bodde där.

 

Uruguay blev det 14:e landet att tillåta samkönade äktenskap den 5 augusti, 2013. Den cyniske presidenten Jose Mujica, som tillät att detta hände, donerar även 90% av sin lön till behövande människor.

JoseUruguay600

Om inte Uruguay värderade utbildning så högt, att den är helt gratis, så skulle kanske detta kunnat undvikas. Vidrigt.

Foto: Flickr/blogplanalto

 

I Nya Zeeland fick samkönade gifta sig från 2013, 120 år efter det lika tveksamma beslutet att kvinnor skulle få rösta som första land i världen.

All_Blacks_Haka600

Och vad har då egentligen alla dessa glada, gifta samkönade par och röstande kvinnor gjort med sitt land? Inte särskilt mycket mer än att gjort det till det näst minst korrupta och fjärde säkraste landet i världen. Så fantastiskt tråkigt.

Bildkälla

 

I november 2014 blev det lagligt för samkönade par att gifta sig i Finland. Troligtvis är det därför som de bara blev det tredje minst korrupta landet förra året. Att ha den tredje minst korrupta regeringen är tydligen ”tillräckligt” bra för finnarna.

Finland600

För att belysa Finlands annalkande väg ner i fördärvet, så blev de bara femte bäst utbildade landet i världen, och håller knappt kvar sin position som nummer ett gällande tryckfrihet. Kämpa Finland!

 

För endast två månader sedan blev Irland det första landet att införa rätten till samkönade äktenskap genom en folkomröstning.

ireland600

Det visar bara att landet som rankas som det tionde bästa landet i världen att växa upp i och nummer ett enligt ”The good country index”, inte har en aning om vad de sysslar med.

Bildkälla

Kanske skulle vi alla bli lyckligare om vi fokuserade mer på hur vi själva kan bli bättre människor istället för att kontrollera vem och hur man får älska någon?
Det är ganska tydligt att de länder som är mer öppensinnade också är de länder där folk är som lyckligast, knappast ett sammanträffande.
Vi på Newsner tycker i alla fall att det är solklart att man ska ha rätt att älska vilken person man vill. Förhoppningsvis kan vi hjälpas åt med att sprida detta viktiga budskap.

Vi skulle vilja rikta ett tack till Buzzfeed som inspirerat den här artikeln.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.