Efter näthatet photoshoppade hon sig perfekt. Svaren kunde ingen ha förberett sig på.

Efter näthatet photoshoppade hon sig perfekt. Svaren kunde ingen ha förberett sig på.

Cassey Ho var trött på att få negativa kommentarer om sin kropp. Så hon redigerade den så att den blev ”perfekt”. Men reaktionerna blev inte som hon hade förväntat sig.

Cassey Ho från Los Angeles är känd på Youtube under namnet ”blogilates”. Hon lägger ut filmer där hon lär ut pilates och tipsar om träning. Hon har även ett instagramkonto med över 800 000 följare.

Men alla hennes följare är inte snälla mot henne. Trots att hon inte är det minsta överviktig får hon ofta elaka kommentarer om att hon ”är för fet”. Som svar på tal bestämde hon sig för att skapa en video där hon designade den ”perfekta kroppen” utifrån alla kommentarerna.

Bildkälla: Youtube

kroppen

I videon gör hon sig själv otroligt smal och lyckas samtidigt fånga känslan av att aldrig duga – oavsett hur man ser ut. Hon till och med ändrar färgen på ögonen.

Men innan hon la ut videon på Youtube ville hon testa och se vilka kommentarer hon skulle få på den här ”perfekta kroppen”. Så hon la ut en bild på Instagram först, utan att nämna något om att den var photoshoppad.

Men trots att hennes kropp nu borde vara ”perfekt” fick hon fortfarande negativa kommentarer. Nu kallades hon anorektisk av en del medan andra skrev att hon fortfarande var för fet. Hon fick också positiva kommentarer som ”vilket tight lårgap” och ”mitt träningsmål”.

Hon la ut samma bild igen och tog med några av kommentarerna för att visa hur dumt allting var.

I bildtexten skriver hon: ”På samma bild får jag både hyllningar och kritik. Det som oroar mig mest är: 1. Att vissa tror att det är på riktigt och att det är deras mål. 2. Att vissa fortfarande inte tycker att det är bra nog.”

Hennes film och instagraminlägg har nu spridits över hela världen.
– Våra vänner, vår familj och även främmande människor i kommentarsfält kan ändra hur vi ser på oss själva och få oss att känna oss osäkra. Mitt mål är att visa att näthat och elaka kommentarer faktiskt påverkar människor. Så tänk efter innan du kommenterar, berättar Cassey för People magazine.

Hon skriver även på Instagram om hur svårt det är att veta hur en naturlig kropp ser ut när alla tidningsomslag och musikvideor är redigerade och många kvinnor opererar sig för att få den där ”perfekta” kroppen.

Hurra för Cassey och hennes kloka inlägg! Vi behöver fler människor som henne. Och kom ihåg: Vi är alla perfekta precis som vi är – oavsett hur vi ser ut.
Här nedan kan du se Casseys film.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna