Han sparkades av homofoba paret. Nu sprids fotografens klockrena svar över hela världen.

En kund till bröllopsfotografen Clinton Brentwood Lee vägrade låta honom ta bilder på bröllopet, efter att Clinton gått ut och stöttat samkönade äktenskap. Nu hyllas han svar på Facebook av miljoner.

På fredagen gjorde fotografen Clinton som många andra och visade öppet sitt stöd för det historiska beslutet om att tillåta samkönade äktenskap i hela USA.

My life. #giraffe #fair #floridastatefair #animals #carrots #fun www.BrentwoodPhotography.com #followus www.facebook.com/BrentwoodPhotography

Ett foto publicerat av Brentwood Photography (@brentwoodphotography) Feb 19, 2015 kl. 9:21 PST

Han ändrade sitt företags profilbild på Facebook och det uppskattades av många.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ’script’, ’facebook-jssdk’));

Men några av hans kunder blev arga och förbannade. Ett par, som anlitat Clinton som bröllopsfotograf, meddelade att det inte längre var intresserade av hans tjänster. Paret skrev ett meddelande till Clinton på Facebook:

”Hej Brentwood. Vi vill bara informera dig om att vi inte vill ha dina tjänster på vårt kommande bröllop. Min fästman och jag stöder traditionella äktenskap mellan man och kvinna och inte vill inte att våra pengar går till något som stödjer det motsatta. Jag skulle också vilja veta hur vi kan få tillbaka vår handpenning. Tack.”

Clinton svarade på meddelandet:

Wow, jag är inte riktigt säker på vad jag säga. Jag skulle kunna säga att det gör mig besviken, men jag tycker faktiskt att det är bra, eftersom vårt företag inte vill jobba med sådana som er heller. Det är inte att för du tycker olika, det är snarare därför du kräver att ingen homosexuell ska få gifta sig, bara för att du har den åsikten.
Det är ungefär som att jag skulle säga att jag inte gillar broccoli, och därför kräver att alla andra i världen inte skulle få äta broccoli heller.
Om du inte stödjer homosexuella äktenskap är det okej för mi och det är ju ingen som tvingar dig att gifta dig med en kvinna.
Personligen har jag alltid fått lära mig att inte döma andra och att älska andra människor. Så jag ska försöka att inte döma dig här och inte heller säga något mer om min åsikt om dig.

På Brentwood Photo gillar vi kärlek i alla dess former. Vad det gäller er handpenning hoppas jag att du har läst den första delen i avtalet som du tecknade. Det står att handpenningen inte återbetalas.
Men oroa dig inte, jag tänker inte behålla pengarna.

Efter den här konversationen har jag beslutat att donera dina 12 000 kronor till GLAD, en organisation som bildats för att stödja homosexuellas rättigheter.
Så låt mig bara säga tack så mycket för din donation och för ditt stöd för denna viktiga fråga.
Jag kunde inte ha gjort det utan dina pengar
Med vänliga hälsningar och med kärlek,
Brentwood Photo

Här är originalkonversationen:

The business reply heard ’round the world! Lol I hope in the scheme of life this isn’t the one thing I am known for but I am happy I took a stand. The only thing I wish I had changed on this photo screen shot is where it says I support ”Gay Marriage”. While I 100% do, I wish I had just said that I support marriage opportunity for all. We shouldn’t have to call it ”gay marriage” like it is something different. It’s just marriage. Like it is between a man or a woman or a black person and a white person. Ever person on this planet deserves their own happy ever after, even if it is different from your view of it. Don’t like ”gay marriage” that’s cool, don’t get ”gay married”! But don’t try to stop a company who believes everyone deserves to be happy. PLEASE NOTE: Yes I realize I could have handled this differently or more professionally, but I have always been known to be an artist with freely expressed feelings and my uniqueness. I will never stop being me. I will continue to love everyone. #loveislove #love #marriage #lgbt #glad #lovewins #standup #pride #istandwithyou #kcco www.BrentwoodPhotography.com

Ett foto publicerat av Brentwood Photography (@brentwoodphotography) Jun 28, 2015 kl. 1:22 PDT

Hyllningarna efter svaret strömmade in:

Hon som skickade meddelandet till fotografen vill att Clinton skulle plocka ned inlägget, men Clinton stod på sig.

Skärmavbild 2015-06-29 kl. 10.27.31
enhanced-30299-1435515761-5

Många kollegor har också hört av sig till Clinton och sagt att de kommer att följa hans exempel och ta tydligare ställning för samkönade äktenskap. Clinton själv har också ett tydligt budskap till alla hatare och han har nyligen postat den här bilden på sitt Instagramkonto:

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna