Hans insändare om kvinnliga teknikstudenter sprids som en löpeld. Klockrent!

Hans insändare om kvinnliga teknikstudenter sprids som en löpeld. Klockrent!

Jared Mauldin pluggar maskinteknik vid ett universitet i Washington. En dag stannade han upp och funderade på hur hans kvinnliga klasskamrater behandlades. Han insåg att män och kvinnor inte behandlas på samma sätt inom vetenskap och teknik. Med den insikten i ryggen satte han sig ned och författade ett brev till universitetets tidning, ett brev som nu uppmärksammats av internationella medier och som delats av tusentals på Facebook och Twitter. Brevet sätter verkligen fingret på ett problem som tyvärr inte bara finns inom forskning och vetenskap och jag tycker att alla borde ta en minut att läsa!

”Brev till redaktören

Till alla kvinnor på min ingenjörsutbildning:

Det är min avsikt att behandla dig som en jämlike i alla andra avseenden, men låt mig avvika från det för att berätta att du och jag faktiskt inte är jämlika.

Visst, vi studerar samma utbildning, och du kanske har samma betyg som jag, men gör det oss till jämlikar?

Jag växte, till exempel, inte upp i en värld som avrådde mig från att fokusera på vetenskap.

Inte heller levde jag i ett samhälle som sa åt mig att inte smutsa ner mig eller som menade att jag var bossig för att jag visade ledaregenskaper.

I skolan behövde jag aldrig oroa mig för att bli utstött på grund av mina intressen.

Jag bombarderades inte av bilder och slogans som berättade för att mitt verkliga värde ligger i hur jag ser ut, och att jag borde avstå från vissa aktiviteter för att det skulle få mig att framstå som för maskulin.

Jag blev inte förbisedd av lärare som antog att anledningen till att jag inte förstod ett svårt mattetal eller vetenskapligt koncept var på grund av mitt kön.

Jag hade inga som helst problem med en pojkklubbsmentalitet och jag kommer inte granskas extra eller anses vara inkvotererad.

Om jag blir framgångsrik så kommer andra att anta att jag förtjänat det.

Så, du och jag kan inte vara jämlikar. Du har redan övervunnit långt mycket mer genom att ägna dig åt det här än vad jag någonsin kommer att göra.”

Here it is!The EasternerEastern Washington University newspaper 9-30-2015

Posted by Jared Mauldin on Thursday, October 1, 2015

Newsner står upp för att ingen ska behandlas annorlunda på grund av sitt kön, gilla gärna om du gör det också.