Hennes klockrena bröstprotest mot Facebook sprids som en löpeld.

Hennes klockrena bröstprotest mot Facebook sprids som en löpeld.

På Facebook och Instagram är det inte är tillåtet att publicera en bild på en kvinnlig bröstvårta på Facebook, om det inte är en kvinna som ammar sitt barn, samtidigt som det är grönt ljus för manliga bröstvårtor. Finska bloggaren Emilia Huttunen la under helgen ut en bild på sig själv där hon klistrat in sin pojkväns bröstvårtor över sina egna.  

Inlägget har fått ordentlig spridning i sociala medier, och i kommentarerna är dock som ställer sig bakom bloggaren.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ’script’, ’facebook-jssdk’));

Oh dont worry Instagram. I censored my nipples with my boyfriends so nothing illegal here. You just feast on these beautiful male nipples, sounds like equality doesn’t it? #equality #equalitymovement #instamoms

Posted by MUTSIS ON. on den 3 juli 2015

Censuren av kvinnliga bröstvårtor har upprört många under en lång tid ”Free the nipple” är en rörelse som vänder sig mot dubbelstandarden där man gör skillnad på bröstvårtor beroende på kön. Häromdagen postade Free the nipple – som stöttats av internationella kändisar som Rihanna och Miley Cyrus – ett inlägg på Instagram bestående av en urklippsbild på en manlig bröstvårta, en bild som även den tagit rejäl fart på nätet.

#FreeTheNipple #Equality

Ett foto publicerat av Free The Nipple (@freethenipple) Jul 3, 2015 kl. 1:02 PDT

I en artikel i veckan frågade Metro Facebooks representant Nicolina Jonsson varför förbudet finns, hon hänvisarde då till reglerna som finns på Facebooks hemsida:
”Vi begränsar visningen av naket innehåll eftersom vissa målgrupper inom vår globala community kan vara känsliga för den här typen av innehåll – i synnerhet på grund av kulturell backgrund eller ålder.”

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.