Hon tröttnade på att kallas modig för sin kropp. Nu sprids baddräktsbilden som en löpeld.

Jessica Kane la ut en bild på sig själv i baddräkt tillsammans med en text som inleds: ”Det här var inte modigt”. Bilden hyllas nu av hundratusentals människor.

Bildkälla

jessica

Så här lyder hela texten:
”DET HÄR VAR INTE MODIGT. Jag har fått höra hur modig jag är för att jag inte döljer min kropp, men det skulle bara vara modigt om jag brydde mig om vad andra tycker om mig, och det gör jag inte. Jag spenderar min tid med att oroa mig för saker som jag KAN kontrollera, och den här dagen tänkte jag bara på hur fantastisk jag kände mig och hur mycket jag kunde sola. Saker som jag tycker ÄR modiga? En familj som kämpar mot livshotande sjukdomar, en mamma som försöker bli av med ett missbruk, en människa som försöker bli fri från våld i hemmet, att söka hjälp när du funderar på att ta ditt eget liv och känner att du inte kan andas en dag till. DET är mod. Att ha på sig en baddräkt till stranden är inte det. LEV livet och bry dig bara om saker som spelar roll.”

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ’script’, ’facebook-jssdk’));

THIS WAS NOT BRAVE. I’ve been told how brave I am for not having a coverup, but going with out a wrap would only take…

Posted by Jessica Kane on den 14 april 2015

Inläggets har i nuläget över 600 000 likes och har delats närmare 100 000 gånger från hennes Facebook och andra sidor på nätet.

Jag kan inte annat än att hålla med Jessica. Självklart finns det massa saker som är viktigare än hur vi ser ut! Det bästa vore om alla människor kunde tänka som Jessica, då skulle vi må så mycket bättre!

Alla är lika mycket värda, oavsett kroppsstorlek!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna