Polisen färgade håret rosa och anledningen är fantastisk.

En polis i Toronto färgade håret rosa för att ta ställning mot homofobi och diskriminering av homosexuella. Nu hyllas han av människor i hela världen.

International Day of Pink, rosa dagen, hålls den andra onsdagen i april varje år. Syftet är att fira mångfald och stoppa mobbning, samt att öka medvetenheten kring diskriminering av homosexuella. Det är två kanadensiska studenter som ligger bakom initiativet och den rosa dagen firas nu överallt i Canada.

Efter att ha blivit utmanad av en kollega valde polisen Luke Watson att färga håret rosa dagen till ära och hans bild på Twitter har nu delats tusentals gånger.

Och det är inte någon färg som går att tvätta bort. Luke Watson har lovat att behålla sitt rosa hår en vecka för varje 1 000 retweets som inlägget får, och redan nu har bilden 2 500 delningar.

Människor över hela välden hyllar nu polisens ställningstagande, och jag kan inte annat än att hålla med. Alla människor är lika mycket värda, och ingen förtjänar att bli diskriminerad eller mobbad.

Hurra för polisen Luke Watson! Vi behöver fler människor som honom.

Bildkälla

polis

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna