Presenterna som får svenskarna att rasa mot Vårruset.

Presenterna som får svenskarna att rasa mot Vårruset.

Amanda Johansson blev mycket besviken efter att ha sprungit Vårruset i tisdags. Inte på själva loppet eller sin egen prestation, utan på goodiebagen som delades ut vid målgången. I påsen låg en microfiberduk för städning, tamponger, trosskydd och en chokladbit.

Hon tog en bild på innehållet och la ut den på Facebook. Två dagar senare har hennes bild delats över 3 000 gånger.

Bildkälla

11074313_10153357962357174_6892413730281724115_n

Så här skriver Amanda i inlägget:
Kära ‪#‎vårruset‬. Ikväll sprang jag tillsammans med 14 000 andra brudar ert lopp. Lika många sprang igår. Vissa promenerade, andra joggade, några av oss tog i, maxade och sprang svettiga över mållinjen. Vi har betalat för att springa, kondistränat inför loppet och kommer dit taggade som fan. Där var unga flickor, gamla tanter och alla däremellan. Alla på olika nivå men glada och aktiva! Jag sprang på 27.29 och var jävligt stolt och alldeles skakig i låren på slutet. Vid mållinjen skulle jag få medalj och en goodiebag. Jag mottog en plastpåse med 4 saker i (om jag inte räknar reklambladet från Coop) – ett prov på en microfiberduk för städning, tamponger, trosskydd (specialdesignat för små oväntade droppar) och en chokladbit.
Det var den mest förnedrande jävla påsen jag mottagit i hela mitt liv och den åkte rakt ned i soporna (även chokladbiten). Det här är för fan inte 30-talet.. Och hur kan ni ens kallade det en GOODIEbag?!
Är det här vad ni år 2015 vill belöna 30 000 tjejer med när de sprungit ert lopp? Är det här vad som kommer upp i er skalle när ni tänker på tjejer: mens, städning och cravings på choklad. Det är fan skamligt. Prov på proteinpulver nästa år kanske? En powerbar? Någonting som man faktiskt kan förvänta sig i en goodiebag efter att man sprungit 5 kilometer.
Så, #vårruset med sponsorer. Tack för ett härligt lopp men ni kan fan köra upp er förlegade syn på tjejer där bak och låta oss köpa våra jävla tamponger själva.

Inlägget har delats 3 000 gånger och många är upprörda. I kommentarsfältet berättar Amanda att en arrangör för Vårruset har svarat på hennes kritik med: ”det är klart att det blir kvinnoanpassade produkter i ett lopp för tjejer.”

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ’script’, ’facebook-jssdk’));

Kära #vårruset. Ikväll sprang jag tillsammans med 14 000 andra brudar ert lopp. Lika många sprang igår. Vissa…

Posted by Amanda Mandy Johansson on den 26 maj 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.