1987 gör Loffe entré på motorcykel och skriver svensk tv-historia

Det finns många profiler inom den svenska tv-historien. En av de allra största är skådespelaren, musikern och programledaren Janne ”Loffe” Carlsson. För mig är ”Loffe” synonymt med karaktären Löfgren i den helt fantastiskt roliga filmen ”Repmånad”. Det finns inte många svenska filmer med fler klassiska scener än denna.

Men ”Loffes” karriär är fylld av så mycket mer. Som 1987 när han var bejublad programledare för det mycket populära ”Loffe på Cirkus”.

Efter några mindre filmroller tidigt i karriären slog han igenom med dunder och brak i rollen som ”Loffe” i den klassiska tv-serien ”Någonstans i Sverige”, som sändes under 70-talet. Det är också sedan dess som smeknamnet ”Loffe” hängt med.

Youtube

Åren därpå fortsatte med flera klassiska karaktärer i filmer som ”Repmånad”, ”Göta Kanal” och ”Karlsson på taket” innan karriären tog en ny vändning och ”Loffe” blev programledare. Under 80-talet ledde han flera stora tv-produktioner som Melodifestivalen, ”Janne Carlsson show” och ”Carlssons kula” i SVT.

Youtube

Det här klippet från 1987 är hämtat från det populära underhållningsprogrammet ”Loffe på Cirkus” som spelades in inför livepublik och sändes direkt. Hela showen börjar med ett fantastiskt intro där programledaren Loffe i en glittrande kavaj glider in på motorcykel till publikens jubel. Helt enkelt en riktigt bra programledare som bjuder på en riktigt bra show.

Publicerad av Newsner Guldkorn. Gilla gärna!