Äntligen! Nu gör den klassiska hamburgerkedjan Clock comeback.

Blir du nostalgisk av att höra namn som Big Clock, Number One och Big Dream? Snart kan du lägga vantarna på de klassiska gamla hamburgarna igen. Kultkedjan Clock gör nämligen comeback – och planerar att öppna sina första restauranger i Linköping om ett år.

Snabbmatskedjan Clock slog upp dörrarna i Sverige 1976 efter att det statliga bolaget SARA (Sveriges Allmänna Restaurangbolag) hade tagit över en del av den amerikanska hamburgerkedjan Carrols.

Därefter fanns Clock som ett populärt tillhåll ända tills slutet av 1990-talet, då kedjan fick ekonomiska problem och tvingades lägga ned. Men nu är kultkedjan alltså på väg tillbaka till svensk mark. Krögaren Magnus Nystrand har köpt varumärket och planerar att öppna minst tre restauranger i Linköping.

– Jag har alltid älskat fina hamburgare, problemet är att de ofta serveras i så otrevliga miljöer. Nya Clock ska servera hamburgare, som vi malt själva, i riktigt mysig miljö, säger Magnus Nystrand till Corren.

Målet är att så småningom etablera Clock över hela landet, som franchiseföretag. Planerna för hur de olika restaurangerna ska se ut är klara.

– Vi ska ha tre typer av restauranger: för hotell, för city och för vägar. Vägkrogarna ska få ett koncept med 50–60-talsinredning, säger Magnus Nystrand.

Nostalgifest!

Publicerat av Metro Sverige den 7 mars 2016

Minns du tiderna med Clock? Dela gärna vidare till en vän som skulle tycka om den här nyheten.