Albert och Herbert – en duo vi aldrig glömmer

I en gammal träkåk på Skolgatan 15 i Göteborg skapades svensk humorhistoria. Det var där som tv-serien Albert och Herbert spelades in. Det var där som Sten-Åke Cederhök och Tomas von Brömssen för evigt fick en plats i svenskarnas hjärtan.

Mellan 1974 och 1979 var tv-serien om skrothandlaren Albert och hans son Herbert svenskarnas stora nöje. Den bångstyriga duon blev en symbol för Göteborg och fick hela Sverige att vika sig av skratt. Albert & Herbert blev dessutom 1982 års julkalender. En oerhört populär sådan, naturligtvis.

För de som var med på den tiden räknas Cederhöks och von Brömssens karaktärer fortfarande bland de roligaste i svensk humorhistoria.

Skärmdump / SVT

Huruvida humorn fortfarande håller får ni avgöra i klippet här nedanför. I detta avsnitt är det som så ofta Herbert som har högtflygande planer. Men precis som vanligt blir ingenting som han har tänkt sig – och precis som vanligt blir det precis som pappa Albert har tänkt sig.

Vi får aldrig glömma bort våra svenska hjältar. Dela gärna så att dagens unga får ta del av det här klippet, och en gång för alla får veta vilka Albert & Herbert är. En legendarisk duo som vi aldrig glömmer.