Bosse Parnevik busringer till Stikkan Andersson – lurar upp honom på en annan planet

Dagens humor är ingenting för mig. Det mesta går antingen ut på elaka hån, eller så är de bara hysteriska sexskämt. Det fanns en tid då det gjordes humor på riktigt –med värme. Detta klassiska klipp är ett klockrent exempel, som får mig att gråta av skratt varje gång.

Som så många andra stjärnor slog Parnevik igenom i legenden Lennart Hylands klassiska ”hörna”. Efter genombrottet var det raka vägen uppåt och en sommar i slutet av 60-talet gjorde han 300 framträdanden i folkparkerna. Bara en sann komiker och hängiven yrkesman kan åstadkomma något sådant.

De flesta som imiterades av Parnevik tog det som en komplimang. Imitationerna gjordes med sådan skicklighet och med glimten i ögat att ingen kunde ta illa vid sig. Dagens komiker skulle verkligen må bra av att ta efter denna mästare.

I detta klipp är det Olof Palme som imiteras – inte ens stadsministern kunde ta illa upp för Parneviks skojigheter. Imitationen är så bra att om jag bara hörde ljudet så hade jag trott att det var Palme. Uppenbarligen håller Stikkan Andersson med mig – för han kan knappt tro att det är sant.

Detta är en riktig klassiker, som aldrig blir för gammal. Tyvärr finns det många ungdomar som inte har fått chansen att uppleva Bosse Parneviks briljans. Därför får du mer än gärna dela detta klippet.