De gick rakt in i våra hjärtan. Nu gör tv-succén ”Macken” comeback i nytt format.

”Roy och Roger har en mack ihop, Roy och Roger har ett liv ihop, Roy och Roger har en dröm, ett hopp, ett liv, en mack tillsammans”. Du känner säkert igen raderna från ”Macken”, tv-programmet om de två bröderna Roy och Roger som gjorde omedelbar succé hos svenskarna när det hade premiär för 30 år sedan. Nu kan du snart få chansen att återuppleva alla klassiska gamla sketcher och låtar. Kultprogrammet intar nämligen en ny skepnad när karaktärerna går från tv till teater – med premiär senare i höst.  

Programmet började sändas på tv hösten 1986 och producerades av humorgruppen Galenskaparna och After Shave. Än i dag minns många de färgstarka karaktärerna Roy (Anders Eriksson) och Roger (Jan Rippe) som tog emot alla möjliga kunder på sin kära mack.

Och nu är det alltså dags för comeback. Men inte med enstaka nummer eller låtar – utan i form av en hel teateruppsättning. I samband med att Lorensbergsteatern i Göteborg fyller 100 år är det nämligen dags för ”Macken” att äntra teaterscenen.

– Det var Claes (Eriksson) som kom med idén, som så många gånger förut. Men vi andra tände stenhårt på upplägget, säger Jan Rippe till Göteborgs-Posten.

Självklart kommer många gamla godbitar från förr att finnas med i den nya showen.

– Vi använder de gamla texterna och låtarna och så ska vi ihop det till en dramaturgiskt fungerande historia där mannen med den vita Opeln, beiga kunden och de andra utgör en röd tråd, säger Jan Rippe till Göteborgs-Posten.

Biljetterna släpps redan på söndag, den 13 mars. Premiären för teatern blir dock senare i höst, preliminärt 27 oktober.

Tills vidare kan du njuta av det här sköna klippet:

Dela gärna vidare till dina vänner så att de också får ta del av den glada nyheten!