Den gången ”Loffe” gjorde entré på motorcykel och skrev svensk tv-historia

Janne ”Loffe” Carlsson har gett oss svenskar så otroligt många minnen och skratt genom åren, det är med ett väldigt tungt hjärta vi konstaterar att han inte finns med oss längre

Det är svårt att plocka ut ett guldkorn från ”Loffes” långa karriär, men jag skulle i alla fall vilja dela med mig av ett klipp från den tiden när jag satt fastklistrad framför tv:n och njöt av denna underhållare.  

Titta själva så hoppas jag att ni förstår vad jag menar! 

© Youtube

Efter några mindre filmroller tidigt i karriären slog han igenom med dunder och brak i rollen som ”Loffe” i den klassiska tv-serien ”Någonstans i Sverige”, som sändes under 70-talet.

Det är också sedan dess som smeknamnet ”Loffe” hängt med.

Åren därpå fortsatte med flera klassiska karaktärer i filmer som ”Repmånad”, ”Göta Kanal” och ”Karlsson på taket” – innan karriären tog en ny vändning och ”Loffe” blev programledare.

Under 80-talet ledde han flera stora tv-produktioner som Melodifestivalen, ”Janne Carlsson show” och ”Carlssons kula” i SVT.

© Youtube

Men jag minns framför allt ett ögonblick, från 1987, när Janne var bejublad programledare för det mycket populära ”Loffe på Cirkus”. 

Det har många år på nacken, men underhållningsprogrammet var otroligt populärt och på många sätt bättre än det som görs i sak. Bara en sådan sak att programmet spelades in inför livepublik och sändes direkt! 

Hela showen börjar med ett fantastiskt intro där programledaren Loffe i en glittrande kavaj glider in på motorcykel till publikens jubel.

Detta skulle ju faktiskt hålla än idag, direktsänd underhållning på bästa sändningstid!  

Jag tycker introt också visar ”Loffe” från hans bästa sida och det jag kommer minnas honom för – en glädjespridare och stor, stor underhållare! 

Dela gärna vidare detta om du också vill hedra och hylla Janne ”Loffe” Karlsson!