Efter fyra års tystnad – här är Hasse Alfredsons tack till svenska folket

Han har underhållit Sverige i sex decennier – och skänkt skratt och dramatik till generationer. 

Men efter att Hasse Alfredson mottog en hedersbagge på Guldbaggegalan 2013 har skådespelarikonen levt ett liv utanför offentligheten. 

Nu bryter han tystnaden, i en intervju över mejl med Expressen – där han tackar svenska folket för allt stöd genom åren. 

© Janerik Henriksson/TT

Hälsningen kommer via dottern Sofi Landström. Han vill rikta sig till publiken som kommit på alla föreställningar och sett filmerna.

Mellan 1948-2014 var Alfredson aktiv inom underhållningsbranschen.  

85-åringen – som bland annat var en del av klassiska duon Hasse och Tage med vännen Tage Danielsson – skriver i mejlet till Expressen att han ”vill tacka alla som följt hans karriär” och ”tacka för alla uppskattning som han fått genom åren”. 

© Anders Wiklund/TT

Sedan Alfredson lämnade offentlighetens ljus tillbringar han mycket tid i sin trädgård och blir ofta besökt av sina barn, Sofi och regissörerna Tomas och Daniel Alfredson. 

Den 28 juni fyller han 86 år och födelsedagen kommer han fira med nära och kära. Alfredson skriver att han ”mår bra, men känner sig lite skruttig, vilket är naturligt vid 86 års ålder” och avslutar mejlet med ett uppmaning: 

”Keep swinging!” 

Dela för att hylla denna legendar! 

Publicerad av Newsner Guldkorn. Gilla gärna!