Familjemys: Nu flyttar Malin Berghagen hem igen – för mamma Lill-Babs skull

Efter fyra år utomlands – nu flyttar Malin Berghagen, 51, hem igen.

Författaren, yogainstruktören och tv-profilen vill spendera mer tid med sina föräldrar, Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Lasse Berghagen.

– Även om jag känner att båda kommer leva länge till så tänker jag mycket på att jag vill vara nära, säger hon till Expressen.

Under de senaste fyra åren har Malin Berghagen bott på Mallorca och arbetat med yogaresor, skrivit böcker och en populär blogg.

Men snart kommer Berghagen flytta hem till Sverige igen – även om hon i perioder också flaggar för att vara i Spanien. Den främsta anledningen till hemflytten är att 15-årige sonen Isak vill börja gymnasiet i Sverige.

– Det känns jättebra att bygga upp ett hem i Stockholm där barnen kan känna att även när jag är ute och reser eller är här på Mallorca, så kan de krypa upp i mammas soffa, säger Malin Berghagen till Expressen.
Även föräldrarna ”Lill-Babs”, 79, och Lasse Berghagen, 72, har funnits med i tankarna när Malin och familjen tog beslutet att flytta hem till Sverige igen.

Daniel Åhs Karlsson/Wikimedia

– Även om jag känner att båda kommer leva länge till så tänker jag mycket på att jag vill vara nära, säger Malin Berghagen till Expressen.

Wikimedia

Malin berättar att det nu planeras för en fest inför mammas 80-årsfirande.

– Mamma fyller 80 i mars, vilket är helt otroligt. Vi ska ha mycket fest och det är roliga saker som händer. Men det betyder också att man tänker mer på att spendera tid med henne. Nu tror jag ju att mamma kommer överleva oss allihopa, hon är så himla envis. Men man värderar ändå det. Det gäller även för pappa, säger Malin och beskriver att ”Lill-Babs” tagit emot beskedet med förtjusning och tycker det ska ”bli jättemysigt”.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Så fint du resonerar, Malin! Dela gärna vidare om du också tycker det är bra att man är nära sina föräldrar.