Fick hela Sverige att nynna på ”Hallå hela pressen” – det här gör schlagersystrarna idag

.

Chatanooga kom på fjärde plats i Melodifestivalen 1982 – och fick hela landet att nynna på ”Hallå hela pressen”. 

Efter tävlingen försvann systrarna från schlagerns rampljus.

Det här gör dem i dag. 

De slutade på en hedersam fjärdeplats – men fick kanske den största hitten efter Melodifestivalen 1982. Praktiskt taget alla gick runt och nynnade på ”Hallå hela pressen” i veckor efter finalen, och låten nådde även andraplatsen på den svenska Singellistan.

Foto: SVT/Youtube

Popsystrarna från Halmstad släppte två album i början på 80-talet innan gruppen upplöstes.

Foto: SVT/Youtube

Mia Kempff släppte år 2017 sin första soloskiva. Detta efter att i tio år varit med i ett hårdrocksband. Sveriges Radio rapporterar att Mia ”förälskat sig i Jämtland” och bor i Mörsil där hon engagerat sig i flera kulturprojekt.

Mia Kempff släppte albumet ”Längs stigen” 2017. Foto: Ulrika Persdotter Dahlberg/miakempff.com

Här kan man höra Mia Kempff framföra låten ”Sista tåget” från Hedemora Blues Jam vintern 2016.

Ackie Kempff arbetar som fransklärare på en högstadieskola i Mörsil i Jämtland, men uppträder lite då och då med systern Mia i blues- och visgruppen K2 (Kempff x 2). I en intervju med Östersunds-Posten från 2017 berättade Ackie, som även varit restaurangchef, jobbat på fritidsgård, filmöversättare med mera, om sina musikprojekt.

– Jag är så van att spela med andra. Men nu har jag en samling låtar som legat mig nära men inte fått plats i de band jag spelat med förut. En del är nyskrivet och en del har jag levt med länge. Det blir med piano, gitarr och lite munspel, sade Ackie till ÖP då.

Jobbat med kultur för äldre

Hon har ägnat sig en hel del åt polskor de senaste åren och spelar i gruppen MACK med syster Clara (slagverk) och Mats Forsman (fiol och mandolin). Systrarna har även gjort comeback tillsammans som orkester i Östersundsrevyn.

Clara har på senare år bland annat arbetat med ett kulturprojekt med målet att göra äldre människor friskare som projektledare på Åre kommun, skriver SVT.

Till sist: en tillbakablick på en av 1982 års största schlagerhits!

https://www.youtube.com/watch?v=-jCuFjmI8Ts

Minns du ”Hallå hela pressen”! Dela då gärna vidare!

TV: 10 låtarna som legat längst på Svensktoppen: