För 29 år sedan tog denna scen från Dirty Dancing alla med storm, minns ni?

För 29 år sedan hade kultklassikern ”Dirty Dancing” premiär på biograferna.

Sedan dess har filmen förvandlats till en global succé som dragit in över 2 miljarder kronor i intäkter. 

”Dirty Dancing” var också den första filmen som sålde över 1 miljon exemplar på video och tack vare skådespelaren Patrick Swayze’s fantastiska insats belönades han med en egen stjärna på Hollywood Walk of Fame.

Men visste du att det var långt ifrån självklart att denna film inte skulle bli någon hit?

Sanningen är att Patrick Swayze och Jennifer Grey hatade att arbeta med varandra, mycket på grund av sina tidigare erfarenheter när duon spelade in ”Red Dawn”.

Jennifer Grey förklarade tydligt att det var otänkbart för henne att spela in ytterligare en film med Patrick Swayze. Swayze lyckades dock övertyga henne om att med ändå, Grey insåg och att det vore ett misstag att tacka nej.

För att göra saker och ting än mer komplicerat hoppade filmens huvudsponsor Clearasil av, efter att författaren och producenten Eleanor Bergstein vägrade att klippa bort scenen om abort i filmen.

Testvisningarna blev också en riktig katastrof, vilket fick filmbolaget att ifrågasätta filmens kommersiella bärkraft.

Men trots alla dessa hinder visade biopubliken och kritikerna med all tydlighet att filmen hade det där lilla extra. Dirty Dancing är fortsatt en av de mest populära filmerna under vår livstid och det är inte svårt att förstå. 

För titta bara på slutscenen av Dirty Dancing i videon nedan. Visst glömmer vi aldrig?

Dela gärna vidare detta underbara klipp om du tycker att fler borde få chansen att återupptäcka detta magiska ögonblick!