Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Helen Sjöholm och Tommy Körberg visar var skåpet ska stå i ”Så ska det låta”

Den första säsongen av ”Så ska det låta” började sändas på SVT fredagen den 17 januari 1997. Succén var snabbt ett faktum, och det fjärde avsnittet gästades av inga mindre än Tommy Körberg och Helen Sjöholm som bildade lag tillsammans med legendaren Robert Wells. Bakom det andra pianot fanns Lill Lindfors, Göran Rudbo och den alltid lika glada Anders Berglund. 

Men det var Körberg och Sjöholm som skulle sno showen med ett hemligt tecken från Körberg som förändrade hela framträdandet. 

Deras version av klassikern ”Fever” fick publiken i gungning, Robert Wells tappade nästan fattningen och programledaren Peter Harryson blev knäsvag av duons samspel. Tommy bjöd på ett sällan skådat basspel med munnen, samtidigt som Helen förföriskt dansade fram till Harryson och sjöng som en dröm. 

Efter att ha sett det här klippet är det lätt att förstå varför ”Så ska det låta” blev ett av våra mest folkkära program. Titta och njut.

Vilken show! Jag tycker verkligen att det här är ett lysande exempel på att ”Så ska det låta” var bättre förr. Dela gärna om du håller med!