Janne ”Loffe” Carlssons sista framträdande före sin död – underhöll in i det sista

Janne ”Loffe” Carlsson underhöll svenska folket i nästan sex decennier. 

Ända in i det sista stod han på scenen – och så sent som tidigare i augusti gjorde han ett framträdande på Jazzfestivalen i Ystad. 

Det blev hans sista. 

– Han var en bra, naturlig skådis och en duktig trummis, säger Lasse Åberg till Expressen.

Janne Carlsson är död. Den folkkäre skådespelaren och artisten blev 80 år gammal. 

Natten till torsdagen avled han i sviterna av levercancer. Sjukdomsbeskedet fick han för 1,5 år sen, och i september 2016 skrevs han ut från sjukhuset i Lund, skriver Expressen. 

Då kunde läkarna inget längre göra. 

Men trots det underhöll ”Loffe” in i det sista. Inget kunde hålla honom borta från scenen. 

Hans sista framträdande var för bara några veckor sedan. Den 1 augusti stod han på scenen i Ystad i samband med en hyllningskonsert för Monica Zetterlund. Även Tommy Körberg, Hannah Svensson och Svante Thuresson fanns med på scenen, där ”Loffe” pratade om sin relation till Zetterlund. Hans framträdande på konserten har beskrivits som melankoliskt av recensenter på plats.

”Efter paus kommer Janne Carlsson, ju känd som Loffe, in och pratar om sin relation till Monica. Han är nästan lika rolig som han är Sveriges främste trumslagare men det bryter av. Konserten förvandlas till något annat. Och när en målning, jo, Loffe målar också, auktioneras ut för en spottstyver, då tangerar det ordet plumpt,” skrevs i en recension från Ystads Allehanda.

Janne Carlsson filmdebuterade redan 1950 i Anderssonskans Kalle och spelade in många andra filmer och tv-serier, bland annat Göta kanal och Repmånad. 

Foto ovan: TT

Vi glömmer dig aldrig, Janne! Nu delar vi detta för att tacka för allt som du gjort för oss genom åren. Ett stort tack!  

Publicerad av Newsner Guldkorn