Karriären är på väg utför – då gör Elvis något som är allt annat än självklart

Året var 1969 och Elvis Presley, The King of Rock ‘n’ Roll, var missnöjd med sin karriär. Han hade vid tidpunkten inte haft en stor hit i USA sedan 1965. Det krävdes något drastiskt för att den store Elvis skulle hamna på rätt köl igen.

Och Elvis, med all sin musikaliska genialitet och karisma, tog ett djärvt beslut – som åter gjorde honom till den starkast lysande stjärnan på musikhimlen.

En gång störst i världen, men nu på väg att falla i glömska när en ny tid behövde omfamnas. Sådan var situationen för Elvis Presley 1969. Men Elvis blev ju störst av en anledning – och visade var skåpet skulle stå med en fullträff av sällan skådat slag.

Wikipedia

Fullträffen var, låten som vi alla hört, ”Suspiocious Minds”.  Den skrevs och framfördes av Mark James ett år innan Elvis tog det modiga beslutet att göra sin egen tolkning av James låt. En låt som då floppat rejält och inte ansetts vara tillräckligt bra för de stora skivbolagen. Men Elvis svingade sitt trollspö – och gjorde både låten och sig själv odödlig. Magiskt!

Här nedanför framför han den i Las Vegas och visar varför han är en av de största artisterna genom tiderna; om inte den störste!

Dela gärna denna fascierande historia om Elvis Presley. Jag tycker att det är en lysande exempel på hur bra Elvis faktiskt var. Alla äldre vet redan om det, men dagens unga tycker jag också ska få njuta av The King of Rock ‘n’ Roll under sin storhetstid.