”Lill-Babs” överraskar gästerna på 50-års-festen – får hela kungafamiljen att vika sig av skratt

80 år gammal avled Barbro ”Lill-Babs” Svensson den 3 april i år. Den folkkära artisten, som sörjs av hela svenska folket, har underhållit oss i decennier med sin vackra sång och kärleksfulla humor. Lill-Babs överraskning till drottning Silvia på hennes 50-års-dag är bara ett av de oförglömliga uppträdena som vi bär med oss.

Det var när drottning Silivia fyllde 50 år 1993 som artisten Barbro ”Lill-Babs” kom in på scenen under firandet och överraskade drottningen med ett något annorlunda låtval. Trots att drottningens födelsedag är i december, mitt under vintern, dök ”Lill-Babs” upp tillsammans med några spelmän och framför ”Den blomstertid nu kommer”.

Men överraskningen var inte över där, då Lill-Babs framförde ett kort tal för drottningen.

– Nu undrar ni säkert varför jag står här mitt i smäll-kalla vintern och sjunger ”Den blomstertid nu kommer”. Men det gör jag för vår drottning. För det är nu blomstertiden kommer i livet, det är säkert. Jag vet, så var inte orolig, säger Lill-Babs samtidigt som hon tittar upp till balkongen där hela kungafamiljen sitter.

– Vi blommade i hela Järvsö när drottningen kom på besök, fortsätter ”Lill-Babs”.

Efter det brister Lill-Babs ut i en ny sång igen – som får hela kungafamiljen att skratta.

Här kan du se hela det fantastiska klippet från Lill-Babs 50-års överraskning till drottningen.

Två drottningar som möts – Lill-Babs på scenen och Silvia i publiken. När jag ser det fantastiska klippet ryser jag och ler för mig själv. Gilla och dela för att hylla Lill-Babs.