Okända klippet från 1979 visar varför Jerka är Sveriges självklara rockkung

Sverige har all anledning att vara stolta över sin otroliga musikskatt. Vi har mängder av artister och grupper som varit stora internationellt och som verkligen gjort avtryck. Men i min värld finns det bara en av dessa som förtjänar titeln ”Sveriges rockkung”. Jag talar då om Erik Fernström, eller som han är mest känd – Jerry ”Jerka” Williams.

Jerka började som sångare i The Violents under det tidiga 1960-talet och var bland annat förband åt Beatles vid deras Sverigeturné. Hans karriär som soloartist har också betytt oerhört mycket för svensk musik och han har många gånger hyllats för sina otroliga scenshower där han verkligen ger allt på scenen.

Jag har sett många klipp och konserter med Jerka, men den här pärlan från 1979 hade jag faktiskt aldrig sett tidigare. På Youtube har det just nu bara setts av drygt 8000 personer så klippet verkar vara okänt för väldigt många. Det måste vi såklart ändra på tillsammans!

För i det här klippet visar Jerry Williams sannerligen vilken mästare han är på scenen. Klippet är från 1979, samma år som han släppte sitt album ”I Can Jive” där hans paradnummer med samma namn är förstaspår.

Detta är alltså en av de första gångerna han framför låten live på scenen – och som han gör det. För mig råder det i alla fall ingen tvekan, oavsett vad andra säger – Jerka är Sveriges rockkung!

Klicka på DELA så fler får chans att njuta av detta örhänge från den gamla goda tiden!