Robert avbryter plötsligt intervjun – men det han bär i handen får Schyffert att bryta ihop

Schilling-gänget har skapat några av de roligaste sketcherna i svensk humorhistoria. Deras karaktärer har blivit folkliga och återfinns bland de flesta svenskars absoluta favoriter.

Jag själv kan se klassiker som Nile city och Percy tårar hur många gånger som helst utan att tröttna och det samma verkar gälla för publiken i detta klippet. Henrik Schyffert är gäst hos Hellenius och får svara på frågor om en av Schilling-gängets mest klassiska scener. Men det som händer sekunder senare skapar svensk TV-historia.

Plötsligt avbryts intervjun av Robert Gustavsson. De två komikerna har varit kompisar sedan tidigt 90-tal och känner varandra utan och innan. Man skulle kunna tro att Schyffert var van med sånt här, men reaktionen vittnar om något helt annat.

Istället för att, som vanligt i Hellenius hörna, komma in och sätta sig i soffan bjuder Gustavsson på en riktig show. I full mundering spelar han upp ”illern Göran”, som har flera decennier på nacken, och publikens jubel vet inga gränser.

Schyffert kan knappt tro sina ögon när han ser polarens sköna överraskning. Men till slut kan han ingenting annat göra än att spela med i sketchen, och när de här två uppträder är det inget mindre än magi som skapas.

Kolla in klippet i spelaren nedan, och se när Sveriges komikerelit skapar förstklassig TV-underhållning.

Schilling-gängets sketcher har verkligen en speciell plats i svenskarnas hjärta. Dela gärna detta klipp, så att fler får uppleva denna klassiker på nytt.