11 klockrena uppfinningar som kommer göra livet betydligt enklare.

Ibland kan vardagen vara ganska krånglig. Men eftersom vi har en förmåga att följa våra dagliga rutiner kanske vi inte alltid tänker på att många små problem faktiskt skulle undvikas. Det finns nämligen en hel del människor där ute som gillar att tänka ett steg längre. Människor som får en snilleblixt och som antingen utvecklar en helt ny grej, eller som bara förbättrar en uppfinning som tidigare hade uppenbara brister. Dessa personer lyckas ibland bli rika på sina idéer, men allt för ofta får de inte den uppmärksamhet de så väl förtjänar för sina genidrag. Därför har jag nu samlat 11 smarta och häftiga uppfinningar som på olika sätt kan hyllas då de underlättar vår vardag ganska rejält. Vissa är roliga, andra är bara konstiga – men ett par är faktiskt helt briljanta om jag får säga det själv!

1. Genomskinligt paraply

Ett paraply kan vara skönt att plocka fram när det regnar – bortsett från det faktum att man inte ser ordentligt när det hänger ned över ögonen. Då kan en sån här variant vara på sin plats.

Bildkälla: Imgur

uppfinning1

2. Hundparaply

Det verkar inte alltid som vi tänker på det, men även våra kära hundar blir blöta när det regnar. Denna söta uppfinning löser även den situationen då kopplet har ett påkopplat paraply. Klart hundarna ska få skydd!

Bildkälla: Imgur

uppfinning2

3. Stickkontakt med hål

Du vet hur irriterande det kan vara när man ska dra en kontakt ur väggen men det är omöjligt att få något bra grepp? Detta är verkligen en klockren lösning.

Bildkälla: Imgur

uppfinning3

4. USB-station

Irritationsmomentet är alltid stort när du behöver plugga in en massa USB-sladdar men datorn har extrem brist på uttag. Varför då inte bara ha en sådan här, där man kan koppla sladdarna på varandra och öka möjligheterna till att använda flera saker på samma gång.

Bildkälla: Imgur

uppfinning4

5. Tofflor som lyser i mörker

Det finns inget värre än när du vaknar mitt i natten, ska gå upp och ta ett glas vatten men slår fötterna i allt möjligt eftersom det är näst intill omöjligt att se. Med lysen på tofflorna kan du vandra vart som helst utan att behöva oroa dig!

Bildkälla: Imgur

uppfinning5

6. Kramvänlig kudde

Känslan av att sova ensam utan din käresta är riktigt jobbig. Då kan det vara skönt att i alla fall ha något att krama som känns lite mer på riktigt…

Bildkälla: Imgur

uppfinning6

7. Kroppsformad sovsäck

Att hitta rätt sovställning i en sovsäck är ett himla projekt. Därför blev jag så glad när jag hittade den här sovsäcksoverallen. Busenkelt: bara att dra på sig den och plötsligt är alla sovställningar möjliga!

Bildkälla: Imgur

uppfinning7

8. Säkerhetsskydd mot knivar

Skära lök är inte bara jobbigt för ögonen, utan även för dina kära fingrar som lever i ett ständigt riskmoment. Med detta enkla skydd för fingrarna kan man dock hacka lök som ett riktigt proffs utan blodvite.

Bildkälla: Imgur

uppfinning8

9. Pingisdörr

Hemma hos mig är det ganska trångt om utrymme och det har aldrig funnits på kartan att smälla upp ett pingisbord någonstans i hemmet. Tills nu. I den här uppfinningen är alltså själva dörren ett pingisbord som går att fälla ned så fort det är dags för match – snacka om att spara utrymme!

Bildkälla: Imgur

uppfinning9

10. Tehängare

Det här är kanske inte den mest innovativa eller nödvändiga uppfinningen men den är så söt att jag bara var tvungen att ha med den. Istället för att låta tepåsarna ligga och ruttna i en liten burk förtjänar väl de, precis som våra kläder, att få hänga på galgar…

Bildkälla: Imgur

uppfinning10

11. Genomskinlig brödrost

Sist men inte minst: den här klockrena brödrosten är bara så häftig. Istället för att behöva chansa och antingen få knappt rostat eller, som allt för ofta, superbränt bröd kan du med den här brödrosten se själv när det är dags att ta upp smörgåsen. Inte dumt alls!

Bildkälla: Imgur

uppfinning11

Det är inte klokt vad många kreativa människor det finns där ute och jag skulle gärna ha ett par av de här grejerna hemma hos mig. Dela gärna vidare om du har någon vän som skulle tycka om dessa uppfinningar!

Publicerad av Newsner Häftigt, gilla gärna