17-åringens ord sprids som en löpeld på nätet. När jag vänder den upp- och ned förstår jag varför. Alla borde läsa detta!

Jag tror vi kan vara överens om att vi alla ser världen på olika sätt. Och att sättet vi ser på världen är olika från dag till dag. Olika minut för minut. Självklart handlar det om vad vi har gått igenom. Men jag tror också att vi alla kan bidra till en bättre värld med mer godhet, bara genom att förändra vårt synsätt. Och det är verkligen något som den här dikten gör oss uppmärksamma på. När jag läste den här 17-åriga flickans dikt första gången kände jag mig deprimerad. Den var väl för all del ganska fin, men hemsk. När jag till sist förstod vad den handlade om, efter att ha vänt den uppifrån och ned, blev jag förbluffad. Vilken begåvad 17-åring! Här är dikten:

Imgur

diktskuren

Ganska hemsk, eller? Det fantastiska med den här dikten är dock att den innehåller en överraskning. Faktum är att den ser ut så här i sin helhet:

Imgur

dikthela

En skickligt komponerad dikt av 17-åriga Chanie Gorkin. När jag läser den uppifrån och ner är den sanslöst negativ, men nerifrån och upp är den ljus och positiv. Jag lyfter på min digitala hatt för den här tjejen!

”Det tog mig några timmar att skriva den. Jag kladdade, suddade, skrev och försökte hitta ett sätt så att den funkade i båda riktningarna”, säger hon till 1010 WINS.
Gorkin skrev dikten i skolan, men la sedan upp den på poetrynation.com. Plötsligt hängde den på en vägg i norra London och det var då den började spridas runt hela världen. Bara på imgur har dikten fått mer än 1,3 miljoner visningar.

Dela den här dikten med dina vänner och se hur de väljer att se på världen. Allt handlar om perspektiv.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.