2 unga konståkare står öga mot öga: Titta nu när de lutar sig fram och ger alla rysningar längs ryggraden

För många av oss är det en bedrift bara att kunna stå på ett par skridskor – än mer att graciöst kunna glida omkring på isen.

Just därför blir jag så makalöst imponerad av att se vad Vanessa James och Morgan Ciprès lyckades åstadkomma i 2017 års Europamästerskap i konståkning.

Den franska duon hade många gånger varit nära prispallen i Europamästerskapet, men alltid fallit på målsnöret.

Inte skulle det heller bli lättare nu. Kommentatorn annonserade att deltagarna som precis tävlat skulle bli svårslagna – men någon var ju tvungen att gå upp och försöka.

Vilka som stod på tur? Vanessa och Morgan, så klart.

Ville motbevisa alla

Paret hade gett sig tusan på att motbevisa allt och alla och ta den där efterlängtade medaljen. De hade kastat om sin rutin, kryddat den med några nya konster – och övat så mycket de orkade.

Nu var det äntligen dags. Så de skakade av sig nerverna… och inledde sin rutin.

Lika imponerande som själva numret var, lika häpnadsväckande var det att paret klarade av det när det gällde som mest. De förstummade såväl publik som jury – och belönades efteråt med en silvermedalj. Så välförtjänt!

Jag förstår bara inte hur de gör, i synnerhet inte 1.53 in i klippet! Titta här och var beredd på att förundras:

https://youtu.be/JtpvkqiWtTQ?t=37s

Visst är det en fantastiskt sport med fantastiskt duktiga utövare?  Själv sitter jag bara och ler när jag tittar på Vanessa och Morgan. Dela gärna om du också gjorde det!