24 ballerinor bjuder på kinesisk dans – och trollbinder varenda kotte i publiken

Varje gång jag ser en välkoreograferad och konstfull dans blir jag lika fängslad. Eftersom jag själv har begåvats med två klumpiga högerfötter och en näst intill obefintlig taktkänsla så kan jag bara inte begripa hur de bär sig åt – det är ju bara så många olika komponenter som ska stämma.

Inte minst om man dessutom är en grupp som ska synkronisera varenda rörelse in i minsta detalj… ungefär som de här 24 unga dansöserna från MorningStar Dance Academy of Atlanta.

Men för dessa ballerinor är det ingen match. Med färgglada solfjädrar, vackra kostymer och graciösa rörelser skapar de en kombination av kinesisk dans och balett som förtrollar publiken redan från första rörelsen – och det går bara inte att slita ögonen från det eleganta numret.

Rutinen, som har döpts till ’Jasmine’ och koreograferats av Tingting Liu från den kinesiska balettakademin Liaoning Ballet, framförs här på Lincoln Center i amerikanska New York – och klippet har i nuläget visats över 2 miljoner gånger. Och om jag säger så här, jag förstår verkligen varför!

Erkänn att det var svårt att slita ögonen när man väl börjat kolla?

Dela vidare om du också blev imponerad av den förtrollande dansen!